​Загалом вчора ворог 6 разів обстріляв позиції наших захисників

На превеликий жаль, вчорашній день знову приніс нам сумну новину – унаслідок ворожого вогню отримав поранення, несумісне з життям, один наш герой



Щоденне зведення прес-служби Міноборони України щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил.

1. На превеликий жаль, вчорашній день знову приніс сумну новину з району відсічі та стримування збройної агресії рф на сході України.

Унаслідок прицільного вогню російсько-окупаційних військ, вчора вдень отримав поранення несумісне з життям один наш герой, 1997 р.н.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким нашого захисника, а також його бойовим побратимам! Це вже восьма безповоротна бойова втрата для України лише з початку цього року. Вічна пам’ять героям!

Загалом вчора ворог 6 разів порушив режим тиші на лінії бойового зіткнення. 4 з них противник здійснив на приморській ділянці нашої оборони.

При цьому зазначимо, що російсько-окупаційні війська не припиняють застосовувати міномети по позиціях наших захисників. Учора пізно ввечері ворог двічі вів мінометні обстріли по позиціях наших героїв в районах н.п. Лебединське та Водяне. З напрямків від Саханки та Ужівки окупанти застосовували міномети 82-го калібру, гранатомети різних систем та стрілецьке озброєння.

Окрім цього, близько 08.00 ранку від села Соснівське окупанти вели прицільний обстріл з ручних протитанкових гранатометів по наших оборонцях Павлополя.

Після 11.45, від н.п. Пікузи під прикриттям щільного вогню з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї окупанти вели снайперські обстріли наших воїнів в районі Талаківки.

Після 15.00 майже одночасно з напрямку від «Шахти 6-7» й «Шахти Гагаріна» окупованої Горлівки ворог вів прицільні обстріли з великокаліберних кулеметів по захисниках Майорська, та з автоматичного станкового гранатомету поблизу н.п. Шуми.

Підрозділи Об’єднаних сил, вели адекватні оборонні дії, застосовуючи легке піхотне озброєння та дотримуючись Мінських угод.

2. Сьогодні, 23 січня, за наявною на даний час інформацією, російсько-окупаційні війська здійснили 3 прицільні обстріли позицій наших героїв, в тому числі, вчергове нехтуючи Мінські угоди.

Одразу з опівночі окупанти розпочали обстріл зі стрілецької зброї в районі н.п. Опитне.

Зранку, з 06.30 ворог порушив режим тиші мінометним обстрілом по захисниках Талаківки. Від н.п. Пікузи протягом 15 хвилин окупанти випустили 8 мін калібру 82 мм.

Після 08.50 від Старомихайлівки противник вів вогонь зі стрілецької зброї по наших оборонцях Красногорівки.

Від початку поточної доби є бойова санітарна втрата. Внаслідок прицільного обстрілу з боку російсько-окупаційних військ один наш захисник отримав поранення. Стан його здоров’я, за наявною інформацією, задовільний.

3. За повідомленням Головного управління розвідки Міністерства оборони України, російсько-окупаційні війська продовжують використовувати об’єкти цивільної інфраструктури для здійснення провокаційних обстрілів підрозділів Об’єднаних сил.

Зокрема, заздалегідь обладнані тимчасові вогневі позиції артилерії та мінометів окупанти облаштовують на околицях населених пунктів у безпосередній близькості від цивільних об’єктів.

Водночас для підвищення ефективності застосування артилерії та мінометів у з’єднаннях і частинах російсько-окупаційних військ систематично проводяться навчальні збори з коригувальниками мінометних (артилерійських) розрахунків під керівництвом кадрових військовослужбовців зс рф.

4. Підрозділи Об’єднаних сил перебувають напоготові до підступних ворожих дій в районі відсічі та стримування збройної агресії рф на сході нашої держави.

Слава захисникам України!

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.