​За минулу добу противник 15 разів обстріляв позиції наших захисників

Учора підрозділи ОС понесли втрати. Унаслідок ворожих обстрілів загинула жінка - військовий медик. Окрім того, двоє наших захисників дістали поранення



Щоденне зведення прес-служби Міноборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Минулої доби в районі проведення операції Об’єднаних сил кількість ворожих збройних провокацій з боку російсько-окупаційних військ помітно збільшилася. Всього за добу по всій ліній бойового зіткнення в штабі операції обліковано 15 прицільних обстрілів з боку противника, тоді як попередньої доби таких обстрілів було 8. І вкотре російсько-окупаційні війська застосували зброю заборонених калібрів, — вчора таких випадків зафіксовано шість.

Дев’ять разів упродовж доби, що минула, російсько-окупаційні війська відкривали вогонь на Луганському напрямку.

У п’яти випадках це були обстріли із використанням мінометів.

Загалом противник витратив 79 мін 120-го та 22 боєприпаси 82-го калібру.

Під ворожий мінометний вогонь неодноразово упродовж доби потрапляли позиції українських військ в районах н.п. Оріхове, Новотошківське та Хутір Вільний.

Окрім того, противник бив з піхотної зброї в бік опорних пунктів Об’єднаних сил біля Катеринівки та с. Луганське.

На переважну більшість ворожих обстрілів наші захисники відповідали противнику прицільним вогнем з гранатометів та іншої піхотної зброї. При цьому, як і раніше, військовослужбовці Збройних Сил України не застосовували зброю заборонених калібрів, аби не наразити на небезпеку мешканців окупованих населених пунктів, звідки російсько-окупаційні війська ведуть вогонь. Загалом підрозділам зі складу Об’єднаних сил довелося застосовувати зброю сім разів.

Донецький напрямок. Там вчора зафіксовано шість випадків порушення російсько-окупаційними військами режиму перемир’я, під час одного з яких ворог застосував міномети калібру 82 мм.

Сталося це вчора близько 12.47, коли зі сторони «Вольво Центра» противник випустив вісім міни згаданого калібру в бік оборонців с. Піски.

Іншими місцями, де окупанти відривали вогонь, були н.п. Невельське, Василівка, Красногорівка та Мар’їнка.

Там російсько-окупаційні війська вели прицільний вогонь з гранатометів різних типів та систем, зокрема автоматичних, станкових протитанкових та підствольних. Окрім того, неодноразово там лунали ворожі постріли з кулеметів крупних калібрів та стрілецького озброєння.

У відповідь на ворожу вогневу активність, на найбільш небезпечні збройні провокації противника, захисники України застосували піхотне озброєння.

Загалом вчора російсько-окупаційні війська порушили режим перемир’я 15 разів, у восьми випадках ведучи вогонь з мінометів.

Минулої доби, на превеликий жаль підрозділи Об’єднаних сил понесли втрати.

Так, внаслідок ворожих обстрілів загинула жінка — військовий медик.

Окрім того, двоє наших захисників дістали поранення, один з яких — внаслідок підриву на ворожому вибуховому пристрої.

Пораненим військовослужбовцям наразі надається медична допомога.

Висловлюємо глибокі співчуття рідним і близьким, а також бойовим побратимам загиблої. Вічна пам’ять!

Щодо обстановки на лінії зіткнення станом на сьогоднішній ранок, 2 лютого.

З початку поточної доби, станом на 12.00 в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано вже шість фактів недотримання російсько-окупаційними військами режиму перемир’я.

При цьому окупанти вже встигли застосували заборонену зброю. Йдеться про мінометні системи 82-го калібру, з яких сьогодні вранці противник обстріляв наші оборонні укріплення біля н.п. Луганське та Кримське. За підрахунками штабу операції, вже з початку поточної доби російсько-окупаційні війська витратили 22 міни цього калібру та здійснили близько тридцяти пострілів з гранатометів. Окрім того, в районі Кримського окупанти відкрили вогонь з бойової машини піхоти, здійснивши п’ять пострілів.

Тим не менш, військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил надійно контролюють противника по всій лінії зіткнення, в готовності до будь-яких дій окупантів.

Втрат у лавах Збройних Сил України упродовж поточної доби немає.

Слава захисникам України! Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Сегодня ночью рашисты нанесли комбинированный удар ракетами разных типов и ударными беспилотниками по нашей стране

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.