​Учора окупанти здійснили 5 прицільних обстрілів позицій Українських героїв

Підрозділи ОС вели адекватні оборонні дії, неухильно дотримуючись Мінських угод. Бойових втрат внаслідок ворожих обстрілів серед наших героїв не було



Щоденне зведення прес-служби Міноборони України щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил.

1. Протягом 11 лютого російсько-окупаційні війська вчергове свідомо застосовували по позиціях Об’єднаних сил важке озброєння, в порушення Мінських угод.

Загалом окупанти здійснили 5 прицільних обстрілів позицій Українських героїв, з них двічі в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» Об’єднаних сил ворог застосовував міномети.

Тричі під ворожим вогнем перебували вчора наші мужні захисники Оріхового. Після 09.40 з напрямку від Первомайська окупанти випустили 4 міни калібру 120 мм по наших воїнах в районі н.п. Оріхове. З близько 20.00 російсько-окупаційні війська продовжили на цій ділянці мінометний обстріл, випустивши ще 5 мін 120-го калібру. Окрім цього, після 15.35 противник вів тут вогонь з СПГ з напрямку від Голубівського, а ввечері, під час мінометного обстрілу від Первомайська, застосовував також гранатомети різних систем та стрілецьке озброєння.

Удень, з 15.25, окупанти вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів по наших оборонцях н.п. Піски. Після 20.00 від села Жолобок російсько-окупаційні війська застосували автоматичні станкові та ручні протитанкові гранатомети, стрілецьке озброєння по нашим захисникам Кримського.

Підрозділи Об’єднаних сил вели адекватні оборонні дії, неухильно дотримуючись Мінських угод.

Бойових втрат внаслідок ворожих обстрілів серед наших героїв немає.

2. Від початку поточної доби, 12 лютого, за наявною станом на 12.00 інформацією, порушень режиму тиші з боку російсько-окупаційних військ не зафіксовано.

3. За повідомленням Головного управління розвідки Міністерства оборони України, російські окупаційні адміністрації на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях вимагають від керівників місцевих підприємств і установ терміново надати уточнені списки працівників.

Основна причина – необхідність визначення мобілізаційного резерву у зв’язку з відтоком людського ресурсу на територію рф після отримання російського громадянства. Відсутність необхідної кількості резервістів створила у окупантів передумови до зриву запланованих навчальних зборів у першому кварталі 2020 року на базі з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК зс рф.

Для недопущення подальшого відтоку мобілізаційного ресурсу російською окупаційною владою передбачається введення додаткових обмежень щодо виїзду громадян призовного віку на територію росії.

Підрозділи Об’єднаних сил перебувають напоготові до підступних ворожих дій у районі відсічі та стримування збройної агресії рф на сході нашої держави.

Слава захисникам України!

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.