​Учора збройні формування російської федерації 10 разів обстріляли позиції наших оборонців

Військовослужбовці Об’єднаних сил вели адекватний вогонь у відповідь. Бойових втрат серед підрозділів Об’єднаних сил за минулу добу немає



Щоденне зведення щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил за минулу добу та станом на сьогодні, 21 лютого.

20 лютого збройні формування російської федерації десять разів порушували режим припинення вогню. Російські окупаційні війська використовували заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120 мм та 82 мм. Загалом, протягом минулої доби, ворог випустив 17 мін 120 та 22 міни 82 калібрів. Також противник вів вогонь по позиціям Об’єднаних сил з озброєння БМП, гранатометів різних систем та іншого легкого піхотного озброєння.

На Донецькому напрямку було зафіксовано дев’ять порушень режиму припинення вогню.

З міномету калібру 120мм, озброєння БМП, гранатометів різних систем та кулеметів великого калібру, російські окупаційні війська з напрямку населеного пункту Луганське обстріляли позиції українських військових поблизу Новомихайлівки.

Крім того, з міномету калібру 82 мм та іншого піхотного озброєння противник вів вогонь по позиціях українських захисників в районі населених пунктів Піщевик, Павлопіль, Лебединське, а з гранатометів різних систем та стрілецької зброї обстріляв позиції Об’єднаних сил поблизу Мар’їнка, Красногорівка та Старогнатівка.

На Луганському напрямку збройні формування російської федерації вели обстріл позицій українських захисників в районі Новозванівки із міномету калібру 120 мм, а також здійснили 8 пострілів зі станкового протитанкового гранатомету.

Військовослужбовці Об’єднаних сил відкривали адекватний вогонь у відповідь, використовуючи чергові вогневі засоби та неухильно дотримуючись Мінських домовленостей.

Бойових втрат серед підрозділів Об’єднаних сил за минулу добу немає.

Від початку поточної доби станом на 12.00, ворог вже вісім разів порушив режим припинення вогню. У семи випадках збройні формування російської федерації використовували заборонене важке озброєння, випустивши при цьому 18 мін 120 та 33 міни 82 калібрів.

На Донецькому напрямку ворог випустив 10 мін 120 калібру по позиціям українських захисників неподалік Красногорівки, а з 82 мм міномету, автоматичних гранатометів та стрілецької зброї вів вогонь по українським захисникам неподалік Павлополя.

Також окупаційні війська обстріляли з міномету 82 калібру оборонців Лебединського, випустивши при цьому 13 мін.

Крім того, з ручного протитанкового гранатомету ворог обстріляв наші позиції в районі Новотроїцького.

На Луганському напрямку з 120 мм мінометів, станкових протитанкових та автоматичних гранатометів окупаційні війська обстріляли наші позиції поблизу населених пунктів Оріхове та Луганське.

Зокрема, з мінометів 82 калібру і іншого піхотного озброєння противник вів вогонь по наших захисникам неподалік Травневого та Новотошківського.

Майже на всі обстріли противника українські захисники надавали адекватну відповідь з чергових вогневих засобів та неухильно дотримуючись Мінських домовленостей.

За наявною інформацією, бойових втрат з боку наших сил внаслідок обстрілів противника немає.

За повідомленнями Головного управління розвідки Міністерства оборони України, у складі російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях готується чергова ротація командного складу з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК. Особлива увага приділяється комплектуванню кадровими російськими офіцерами артилерійських та мінометних підрозділів для підвищення готовності артилерії до виконання завдань в умовах бойових дій.

При цьому достроковій ротації підлягають офіцери, які у лютому ц.р. за висновками комісії генерального штабу та південного військового округу зс рф визнані такими, що не справилися з покладеними на них обов’язками.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.