​Окупанти за минулу добу здійснили 8 прицільних обстрілів позицій ОС

Завдяки добре обладнаним бойовим позиціям та пильності наших оборонців, вчора жоден український військовий не загинув і не зазнав поранень



Щоденне зведення прес-служби Міноборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Окупанти за добу здійснили 8 прицільних обстрілів — по 4 на кожному напрямку. Противник застосовував заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 82 мм, відкривав вогонь з озброєння бойової машини піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

У районі Попасної, що на Луганському напрямку, після 9-ї години ранку на позиціях наших військ за 20 хвилин розірвалися 4 міни 82-го калібру.

По обіді російсько-окупаційні війська з боку населеного пункту Сміле понад півгодини вели вогонь з озброєння БМП і кулемету, а також випустили 10 мін калібру 82 мм по захисниках Кримського. Цей сплеск ворожої активності наші воїни одразу придушили вогнем зі штатного піхотного озброєння.

Так само вогнем із незабороненої зброї під вечір військовослужбовці Збройних Сил України відповіли противнику неподалік Новотошківського — тут окупанти випустили 15 мін калібру 82 мм та здійснили 3 постріли зі станкового протитанкового гранатомету.

Міномет калібру 82 мм і станковий протитанковий гранатомет ворог також застосував з о пів на 8-му вечора біля Травневого.

На Донецькому напрямку окупанти зі станкових протитанкових гранатометів вночі та увечері відкривали вогонь в районах Красногорівки і Мар’їнки відповідно. Вогнем у відповідь підрозділи Об’єднаних сил припинили ці збройні провокації противника.

Не залишився без жорсткої відповіді і ранковий обстріл наших опорних пунктів неподалік Березового, який ворог здійснив із використанням станкового протитанкового гранатомету і великокаліберного кулемету.

Під вечір російсько-окупаційні війська з автоматичного гранатомету, кулеметів та стрілецької зброї 15 хвилин вели вогонь по наших позиціях, обладнаних біля Павлополя.

Додам, що противник вкотре здійснив обстріл ділянки розведення № 3 Богданівка-Петрівське, цього разу зі стрілецької зброї. Українські воїни вогонь у відповідь не відкривали, дотримуючись режиму тиші.

Підреслю, що завдяки добре обладнаним бойовим позиціям та пильності наших оборонців, вчора жоден український військовослужбовець не загинув і не зазнав поранень. Наші воїни продовжують перебувати напоготові до будь-яких ворожих дій російських окупантів та, у разі потреби, дають противнику гідну відсіч.

Від початку цієї доби станом на 12.30 обліковано 5 ворожих обстрілів.

Уночі російсько-окупаційні війська обстріляли наші позиції на підступах до Авдіївки з автоматичного станкового гранатомета та великокаліберних кулеметів.

Уранці противник випустив 20 мін 120-го калібру по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил поблизу Кримського.

Ще 3 міни такого ж калібру розірвалися на наших позиціях біля Оріхового.

У районі Водяного після 6-ї години ранку окупанти випустили 5 мін калібру 82 мм, а також відкривали вогонь зі станкових і ручних протитанкових гранатометів.

Крім того, ручний протитанковий гранатомет ворог застосував неподалік Красногорівки.

Військовослужбовці Об’єднаних сил вжили необхідних заходів для придушення активності противника.

За поточну добу бойових втрат у лавах українських військ немає.

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, російсько-окупаційні війська на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях продовжують нести безповоротні та санітарні втрати.

Так, лише упродовж останніх двох діб двоє окупантів зі складу 2-го армійського корпусу російсько-окупаційних військ загинули, ще троє бойовиків дістали поранення різних ступенів важкості.

Як інформує наша розвідка, ворог несе втрати як внаслідок вогню у відповідь з боку підрозділів Об'єднаних сил, так і через низький рівень дисципліни у своїх підрозділах, у тому числі вживання спиртних напоїв та наркотичних речовин (т. зв. «небойові»).

Також вітчизняна розвідка відмічає ефективність вогню з боку Українських військ у відповідь на ворожі обстріли. Так, влучним вогнем Українські військовослужбовці знищили одну одиницю автомобільної техніки противника – вантажівку УРАЛ.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.