​Учора збройні формування рф 18 разів обстріляли позиції наших оборонців

За наявною інформацією, 4 квітня, у результаті рішучих дій наших підрозділів, двох російських найманців було знищено, ще одного поранено



Щоденне зведення щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил за минулу добу та станом на сьогодні, 05 квітня.

Учора збройні формування російської федерації чотирнадцять разів порушили режим припинення вогню. Російські окупаційні війська продовжували використовувати заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120мм та 82мм, а також інше піхотне озброєння. Завдяки ефективному використанню чергових вогневих засобів українським захисникам вдалось вчасно і результативно відреагувати на всі ворожі провокації. Російські окупаційні війська понесли втрати.

Сім порушень режиму припинення вогню зафіксовано на Донецькому напрямку.

Зі станкових протитанкових гранатометів, кулеметів великого калібру і стрілецької зброї окупанти вели вогонь по оборонцях Широкиного, Тарамчука і Новомихайлівки, а з великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї обстріляли українських захисників поблизу населених пунктів Славне, Водяне, Опитне та Павлопіль.

Усі випадки застосування забороненого важкого озброєння зафіксовано на Луганському напрямку. Загалом противник випустив 4 міни 120-го та 23 міни 82-го калібрів.

Двічі противник обстріляв українські позиції в районі населеного пункту Оріхове з міномету калібру 82 мм, а також станкових протитанкових та автоматичних станкових гранатометів, а з мінометів калібру 120мм та 82 мм російські окупаційні війська вели вогонь по позиціях Об’єднаних сил неподалік Новотошківського.

Також противник використав міномет 82 калібру під час обстрілу українських оборонців поблизу Новоолександрівки.

Крім того, з напрямку окупованого Гольмівського, окупаційні війська відкривали вогонь по позиціях Об’єднаних сил в районі Травневого, використовуючи при цьому міномет калібру 82 мм та інше піхотне озброєння.

Неподалік населених пунктів Південне та Новолуганське ворог обстріляв наші позиції з гранатометів різних систем, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї.

Вкотре збройні формування рф продемонстрували своє цинічне ставлення до життя та здоров’я мирних місцевих мешканців та знову підтвердили злочинну суть встановленого на захоплених територіях окупаційного режиму. Учора зі станкових протитанкових гранатометів окупанти обстріляли житловий сектор селища Верхньоторецького, який значно віддалений від позицій Об’єднаних сил. В результаті розриву гранати отримала осколкове поранення в ногу місцева мешканка, яка в цей час перебувала на присадибній ділянці власного будинку. Жінку оперативно доставлено до міської лікарні м. Торецьк та надано кваліфіковану медичну допомогу.

Наші мужні захисники відкривали адекватний вогонь у відповідь на провокаційні обстріли окупантів з використанням наявних вогневих засобів, при цьому неухильно дотримуючись Мінських домовленостей. За наявною інформацією, 4 квітня, у результаті рішучих дій наших підрозділів, двох російських найманців було знищено, ще одного поранено. Крім того, українські військовослужбовці учора прицільним вогнем знищили ворожий безпілотний літальний апарат та станковий протитанковий гранатомет.

Бойових втрат серед підрозділів Об’єднаних сил немає.

Від початку поточної доби станом на 12.00, збройні формування російської федерації вже п’ять разів порушили режим припинення вогню.

На Донецькому напрямку, з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, російські окупаційні війська тричі відкривали вогонь по позиціям українських захисників в районі населеного пункту Кам’янка.

Також збройні формування російської федерації використовували міномет 120 калібру під час обстрілу наших позицій неподалік Гнутового.

На Луганському напрямку, противник випустив 2 міни 82 калібру по позиціям Об’єднаних сил в районі населеного пункту Хутр Вільний.

Підрозділи Об’єднаних сил надали жорстку відповідь на провокації противника з наявних вогневих засобів.

За наявною інформацією, втрат серед підрозділів Об’єднаних сил немає.

Варто також зазначити, що випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.