​За вчорашню добу російсько-окупаційні війська п’ять разів обстріляли наших захисників

Унаслідок бойових дій, що тривали вчора, підрозділи зі складу Об’єднаних сил бойових втрат не понесли — жоден військовослужбовець не загинув і не дістав поранень



Щоденне зведення прес-служби Міноборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 18 квітня 2020 року.

Минулої доби підрозділи Збройних Сил України, а також інших військових формувань, задіяних в операції Об’єднаних сил, продовжували виконання заходів з відсічі і стримування російської збройної агресії на сході України.

При цьому наші захисники чітко дотримувалися взятих зобов’язань щодо режиму тиші в районі проведення операції та в жодному з випадків першими вогонь і бік противника не відкривали.

Водночас, українські військовослужбовці здійснювали оборонні дії з метою недопущення проникнення російсько-окупаційних підрозділів на контрольовані нашими військами території, а також давали відсіч противнику на окремих ділянках фронту і виключно у випадках, коли ворожі дії несли пряму загрозу життю та здоров’ю наших військовослужбовців.

Зокрема, минулої доби на луганському напрямку наші мужні захисники зафіксували лише одну збройну провокацію з боку окупаційних військ. Сталася вона о 17.05 неподалік с. Південне, де ворог застосував заборонені мінометні системи.

Тоді, упродовж півгодини, противник випустив чотири міни калібру 120 мм зі сторони шахти ім. Гагаріна.

Військовослужбовці Збройних Сил України чітко визначили місця ведення противником вогню, проте зброю у відповідь не застосовували, продовживши спостерігати за діями окупантів.

І це був єдиний випадок порушення режиму перемир’я на луганському напрямку за вчорашній день — решта доби там минула спокійно.

Донецький напрямок. Ворожі обстріли там почалися пообідді, а саме з 12.30 коли російсько-окупаційні війська неподалік Опитного відкрили вогонь з автоматичних гранатометів АГС. Цей двадцяти хвилинний обстріл окупанти здійснили зі сторони с. Веселе. У відповідь наші оборонці відкрили щільний прицільний вогонь в бік ворога, застосувавши аналогічне озброєння. Це змусило противника врешті припинити обстріли.

Далі, починаючи з 14.00 і до 20.05 російсько-окупаційні війська активізувалися вже на інших ділянках лінії зіткнення, порушивши режим тиші ще чотири рази.

Зокрема, в районі с. Гнутового ворог обстрілював наші оборонні укріплення зі станкових протитанкових гранатометів та кулеметів крупних калібрів. Вогонь вівся з напрямку н.п. Заїченко.

Неподалік Старогнатівки окупанти також застосували кулеметний вогонь, а на підступах до Авдіївки тричі вистрілили з ручного протитанкового гранатомета РПГ та здійснили п’ятнадцять черг зі стрілецької зброї. Ці обстріли велися противником з напрямку н.п. Новоласпа та Мінеральне відповідно.

Загалом, як свідчать дані штабу операції, за вчорашню добу російсько-окупаційні війська порушили режим тиші п’ять разів, в одному з випадків застосувавши заборонені до використання міномети 120 калібру.

Унаслідок бойових дій, що тривали вчора на сході України, підрозділи зі складу Об’єднаних сил бойових втрат не понесли — жоден військовослужбовець не загинув і не дістав поранень.

Водночас, за інформацією штабу Операції Об’єднаних сил із посиланням на дані української розвідки, вчора, 17 квітня, внаслідок рішучих дій українських захисників, щонайменше двоє російських найманців зазнали поранень різних ступенів важкості.

Від початку поточної доби станом на 12.30 сьогодні, 18 квітня, російсько-окупаційні війська порушили режим перемир’я двічі, вже встигнувши застосувати мінометний вогонь.

Так, сьогодні о 06.40 зі сторони н.п. Нижнє Лозове окупанти випустили в бік наших укріплень в районі с. Луганське три міни 120-го та дві міни 82-го калібрів. У відповідь наші військовослужбовці відкрили щільний вогонь зі штатного піхотного озброєння. Цього виявилося достатньо, аби змусити противника припинити вогонь.

Удруге ворог порушив режим перемир’я вже о 08.10 ранку біля Травневого. Наші оборонці нарахували падіння трьох мін калібру 82 мм, по два ворожі постріли з гранатометів РПГ та АГС, а також загалом близько 40 черг з кулеметів та стрілецької зброї, здійснених російсько-окупаційними військами з напрямку н.п.Гольмівський.

Завдяки добре обладнаним опорним пунктам наших військ, ворожий вогонь виявився неефективним.

За наявною інформацією станом на цю мить, бойових втрат у лавах українських військ з початку поточної доби не обліковано. Наші оборонці продовжують мужньо виконувати бойові завдання із захисту України, перебуваючи у повній бойовій готовності до будь-яких агресивних дій російських окупантів.

Слава захисникам України!

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.