​Учора російські окупанти 15 разів обстріляли позиції наших оборонців

Унаслідок вчорашніх бойових дій жоден військовослужбовець зі складу ОС не загинув, але один наш захисник зазнав бойового травмування. Бійця доставлено до госпіталю



Щоденне зведення прес-служби Міноборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Загальна обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил за минулу добу суттєвих змін не зазнала — російсько-окупаційні війська знову порушували режим припинення вогню. Загалом по всій лінії бойового зіткнення обліковано 15 збройних провокацій зі сторони противника. У чотирьох випадках це був вогневий вплив із застосуванням мінометів, калібри яких заборонені до використання Мінськими угодами. Як свідчать дані Штабу операції, упродовж доби ворог випустив в бік позицій українських військ 29 мін 120-го та 82 калібрів, здійснив один обстріл із озброєння БМП та вісім пострілів зі станкових протитанкових гранатометів.

Місцями ведення противником мінометного вогню були: Оріхове, Новозванівка, Новотошківське, та Гнутове. Ворог бив зі сторони н.п. Березівське, Золоте-5, Калинове та Куликове. Військовослужбовці Збройних Сил України діяли чітко і злагоджено, миттєво придушуючи ворожу активність прицільним вогнем у відповідь зі штатної піхотної зброї.

На луганському напрямку російсько-окупаційні війська відкривали вогонь тричі, щоразу застосовуючи міномети. І вкотре нашим оборонцям довелося належним чином відреагувати на обстріли з боку противника рішучими діями та прицільним вогнем у відповідь з чергових піхотних засобів.

Ситуація на донецькому напрямку була більш напруженою — там ворог відривав вогонь 12 разів.

Переважно обстріли противником велися з піхотної зброї та гранатометів різних типів і систем.

Жодна ворожа збройна провокація не залишилася без належної реакції з боку українських військ. Наші захисники діяли рішуче і злагоджено, давши противнику можливість відчути на собі ефективність ведення вогню нашими підрозділами.

Так, за добу нашим оборонцям довелося давати противнику вогневу відсіч шість разів. При цьому наші військовослужбовці вкотре довели ефективність таких дій.

За даними української розвідки, протягом вчорашньої доби втрати противника склали: один загиблий та двоє поранених.

Унаслідок вчорашніх бойових дій жоден військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил не загинув, але один наш захисник зазнав бойового травмування. Його було оперативно евакуйовано до військового госпіталя та надано невідкладну медичну допомогу. За словами наших військових лікарів, стан його здоров’я задовільний.

Від початку поточної доби станом на 12.30 сьогодні, 30 квітня російсько-окупаційні війська порушили режим двічі.

Перший ворожий постріл пролунав сьогодні вранці неподалік Павлополя. Починаючи з 09.10 і до 09.50 окупанти здійснили 12 пострілів з озброєння БПМ, 8 разів цілили зі станкових протитанкових гранатометів та застосували автоматичні гранатомети АГС з витратою 40 боєприпасів. Обстріл тривав з напрямку с. Соснівське. У відповідь українські військовослужбовці, які обороняють Павлопіль вдарили по противнику з чергових вогневих засобів. Ворожий вогонь вдалося вчасно придушити.

Удруге окупанти застосували зброю о 10.50 в районі Новотошківського. Там ворог застосував міномет 82-го калібру, випустивши три міни, та двічі вистрілив з протитанкового ракетного комплексу. Вогонь вівся зі сторони с. Березівське.

За наявною інформацією, з початку цієї доби і станом на цю мить, бойових втрат у лавах українських військ немає, втрати противника уточнюються.

Військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил продовжують виконувати бойові завдання, перебуваючи у повній бойовій готовності.

Слава захисникам України!

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.