​Учора російські окупанти 11 разів обстріляли позиції наших оборонців

Унаслідок учорашніх бойових дій жоден військовий зі складу Обєднаних сил не загинув, однак один наш захисник дістав поранення, троє українських бійців були травмовані



Щоденне зведення прес-служби Міноборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Минулої доби російсько-окупаційні війська продовжували порушувати режим припинення вогню в районі проведення операції Об’єднаних сил. Всього по всій лінії бойового протистояння зафіксовано одинадцять збройних провокацій з боку противника. У переважній більшості випадків ворог застосовував піхотні засоби, а саме гранатомети усіх типів і систем, кулемети крупних калібрів та стрілецьку зброю. Також російсько- окупаційні війська двічі намагалися нанести ураження підрозділам Об’єднаних сил навісним вогнем з мінометів 82-го калібру. Ці факти зафіксовано вчора неподалік н.п. Оріхове та Богданівка. Загалом ворог витратив вісім мін.

Військовослужбовці Збройних Сил України миттєво придушували ворожу активність прицільним вогнем у відповідь зі штатної піхотної зброї, без використання забороненого озброєння.

На луганському напрямку російсько-окупаційні війська відкривали вогонь двічі — біля Оріхового та Кримського. Ворожий мінометний обстріл в районі першого стався о пів на сьому ранку. Тоді, з напрямку с. Березівське російсько-окупаційні війська випустили п’ять мінометних боєприпасів калібру 82 мм. Відповіддю противнику став щільний вогонь у відповідь на ураження з боку підрозділів Об’єднаних сил, які застосували чергові вогневі засоби.

Удруге противник відкрив вогонь вже по обіді, а саме о 13.55 поблизу с. Кримське. Під час цього обстрілу, що тривав двадцять хвилин, російсько-окупаційні війська здійснили загалом двадцять сім пострілів з ручних та автоматичних гранатометів, а також активно вели вогонь з кулеметів та іншої стрілецької зброї. Військовослужбовці Збройних Сил України зреагували миттєво, та застосували по противнику піхотні зразки зброї. Цього виявилося достатньо, аби змусити противника припинити вогонь. Зрештою, до кінця доби на луганському напрямку ворожа зброя мовчала.

На донецькому напрямку обліковано дев’ять фактів недотримання російсько-окупаційними військами режиму перемир’я. Там так само ворог вів вогонь з піхотної зброї, і в одному випадку застосувавши міномет.

Місцями активних перестрілок між противником та нашими оборонцями стали Широкине, Богданівка, Піщевик, Кам’янка, Старогнатівка та Авдіївка.

Підкреслю, що жодна ворожа збройна провокація не залишилася без адекватної реакції з боку українських військ — наші військовослужбовці діяли рішуче, щоразу примушуючи ворога припиняти вогонь.

Унаслідок вчорашніх бойових дій жоден військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил не загинув, однак один наш захисник дістав поранення.

Також, троє українських військовослужбовців були травмовані. Усі вони наразі лікуються у військових госпіталях.

Водночас, ворог також несе втрати. Як свідчать дані української розвідки, лише за минулу добу один окупант загинув та ще один дістав поранення.

Окрім того, за уточненими даними, втрати противника 2 травня склали: безповоротні — чотири, санітарні — один. Також підрозділи окупантів втратили один міномет 120-го калібру.

Всього ж за тиждень з 27 квітня по 3 травня ц.р. 10 бойовиків російсько-окупаційних військ загинули та 14 дістали поранень різних ступенів важкості.

Ці цифри включають як бойові, так і небойові втрати, які противник несе внаслідок порушень заходів безпеки та низького морально-психологічного клімату у своїх підрозділах.

Від початку поточної доби станом на 12.30 сьогодні, 04 травня російсько-окупаційні війська порушили режим чотири рази, у тому числі із застосуванням забороненої зброї.

Так, о пів на шосту ранку в районі Кримського ворог випустив в бік наших опорних пунктів 5 мін 120-го калібру та двічі вистрілив зі станкового гранатомета. У відповідь українські військовослужбовці вдарили по противнику з чергових засобів. Ворожий вогонь вдалося вчасно придушити.

Удруге від початку доби окупанти застосували зброю біля Верхньоторецького, де використали міномет 82-го калібру з витратою чотири боєприпаси та вели вогонь зі станкових і автоматичних гранатометів.

Також зранку фіксувалися порушення противником режиму припинення вогню поблизу Новотроїцького та Авдіївки. Там російсько-окупаційні війська застосовували гранатомети різних типів, на що також отримали адекватну відповідь з боку підрозділів Збройних Сил України.

Станом на зараз ситуація стабільна та контрольована українськими військами. Об’єднані сили продовжують виконувати бойові завдання, перебуваючи у повній бойовій готовності.

За наявною інформацією, з початку цієї доби і станом бойових втрат у лавах наших військ немає, втрати противника уточнюються.

Слава захисникам України!

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.