​Учора російсько-окупаційні війська 15 разів прицільно обстріляли позиції наших бійців

На превеликий жаль, внаслідок прицільного ворожого вогню, минулої доби один наш герой отримав поранення, ще один захисник зазнав бойового травмування



Щоденне зведення прес-служби Міноборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил.

1. Зі словами великої шани та вдячності за мужність, стійкість та героїзм вітаємо наших відважних піхотинців із професійним святом — Днем піхоти. Сьомий рік чоловіки та жінки, які мають та мали честь служити в цьому славетному роді військ, боронять нашу Україну на передовій від збройної агресії рф на сході держави.

Щиро дякуємо всьому особовому складу та ветеранам піхоти за незламність та мужність у запеклих боях із російським окупантом.

Схиляємо голови вшановуючи загиблих героїв-піхотинців. Вічна їм пам’ять!

Дякуємо та пишаємося нашими воїнами-піхотинцями, які й сьогодні захищають мир від російської окупації на більшій частині України.

2. Щодо обстановки на лінії бойового зіткнення в районі проведення ООС.

Протягом 5 травня російсько-окупаційні війська продовжували свідомо порушувати режим тиші та здійснили 15 прицільних обстрілів позицій захисників України.

При цьому, ворог тричі застосовував заборонене Мінськими угодами озброєння. Після 06.20 розриви 6 ворожих мін калібру 82 мм зафіксували наші обороні Невельського. Окупанти вели вогонь з напрямку від Старомихайлівки.

З 18.45 від шахти ім. Гагаріна окупованої Горлівки російсько-окупаційні війська випустили 4 міни також 82-го калібру по нашим захисникам н.п. Південне.

З 19.15 збройні формування рф з напрямку від н.п. Петрівське розпочали мінометний обстріл в районі Богданівки. Окупанти випустили 14 мін калібру 82 мм. Окрім цього, як вже повідомляв Штаб ООС, російсько-окупаційні війська цілеспрямовано обстріляли саму ділянку розведення сил та засобів № 3 Богданівка-Петрівське, випустивши декілька мін 82-го калібру.

Також свою ганебну збройну активність російсько-окупаційні війська вчора здійснювали, застосовуючи по позиціях наших захисників — підрозділів Об’єднаних сил, переважно гранатомети різних систем та стрілецьке озброєння. Окупанти вели вогонь в районах н.п. Оріхове, Павлопіль, Кримське, Богданівка, Мар’їнка, Південне, Тарамчук, Авдіївка, Невельське та Старогнатівка. Зокрема, вчора зранку по оборонцях Оріхового зафіксовано ворожий снайперський вогонь.

Захисники України вели адекватні оборонні дії та гідно придушували ворожу збройну активність з легкого піхотного озброєння. Зазначимо, що під час обстрілу російсько-окупаційними військами ділянки розведення сил та засобів № 3 Богданівка-Петрівське, підрозділи Об’єднаних сил зберігали тишу та вогонь у відповідь тут не відкривали!

На превеликий жаль, внаслідок прицільного ворожого вогню, вчора один наш герой отримав поранення, ще один захисник — бойове травмування. Бажаємо нашим мужнім оборонцям скорішого одужання.

За даними розвідки ООС, 5 травня українські військовослужбовці поранили щонайменше двох російських окупантів.

3. Від початку поточної доби, 6 травня, російсько-окупаційні війська тричі порушили режим тиші на лінії бойового зіткнення.

О 01.50 з напрямку від н.п. Мінеральне окупанти застосували ручні протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю в районі Авдіївки.

Двічі під ворожим вогнем з 09.15 до 10.35 перебували наші оборонці Павлополя. Окупанти вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї з напрямків від н.п. Соснівське та Набережне.

Наші воїни адекватно придушували ворожу активність зі стрілецької зброї.

За наявною інформацією, внаслідок прицільних ворожих обстрілів один наш герой отримав сьогодні поранення. Втрати окупантів уточнюються.

4. Захисники України продовжують неухильно дотримуватися режиму тиші на лінії бойового зіткнення, першими вогонь не відкривають та щохвилини перебувають напоготові дати ефективну гідну збройну відсіч на підступні ворожі дії з боку російсько-окупаційних військ.

Вітаємо наших мужніх героїв-піхотинців!

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.