​Минулої доби російські окупанти 21 раз обстріляли позиції наших захисників

На жаль, у результаті підступних ворожих обстрілів, учора шестеро українських воїнів отримали поранення. Вісьмом військовим надано необхідну медичну допомогу



Щоденне зведення щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил за минулу добу та станом на сьогодні, 08 травня.

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається напруженою. 7 травня збройні формування російської федерації 21 раз порушили режим припинення вогню, з них 11 разів з використанням забороненого важкого озброєння. Противник використовував 122 мм артилерійські системи, міномети калібру 120 мм та 82 мм, а також БПЛА, озброєння БМП, гранатомети різних систем, кулемети великого калібру та стрілецьку зброю.

Загалом минулої доби зі сторони ворожих позицій було випущено 19 артилерійських снарядів та 65 мін різних калібрів. Ворожу активність було вчасно подавлено, завдяки ефективному використанню українськими захисниками чергових вогневих засобів.

Тринадцять обстрілів наших опорних пунктів зафіксовано на Донецькому напрямку.

Зокрема, з мінометів калібру 82 мм, російські окупаційні війська обстрілювали оборонців Мар’їнки та Широкиного. Мінометні обстріли також супроводжувалися використанням противником наявного піхотного озброєння.

Окупаційні війська також відкривали вогонь по позиціях підрозділів Об’єднаних сил в районі населених пунктів Новоселівка Друга, Невельське, Тарамчук, Піски та Авдіївка, застосовуючи при цьому гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Крім того, поблизу населеного пункту Старогнатівка противник застосував безпілотний літальний апарат, скинувши постріл ВОГ-17 над позиціями Об’єднаних сил, а згодом обстріляв наших військовослужбовців поблизу з цим населеним пунктом з озброєння бойових машин піхоти.

Вісім разів противник відривав вогонь на Луганському напрямку. У всіх випадках окупаційні війська використовували заборонене важке озброєння.

Протягом дня, збройні формування російської федерації чотири рази обстріляли позиції Об’єднаних сил в районі Новотошківського з 122 мм артилерійських систем і мінометів 120-го та 82-го калібрів.

Також з 82 мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, окупанти двічі відкривали вогонь по наших підрозділах поблизу Оріхового, а поблизу Кримського противник вів вогонь з мінометів 120-го та 82-го калібрів.

Жорстким вогнем у відповідь, ворог був змушений припинити свої злочинні дії.

За попередніми даними розвідки, 7 травня, українські військовослужбовці знищили 7 та поранили 5 російських окупантів. Окрім цього, наші воїни знищили військову вантажівку противника.

На жаль, у результаті підступних ворожих обстрілів, вчора шестеро українських воїнів отримали поранення. Вісьмом військовим надано необхідну медичну допомогу.

Від початку поточної доби, станом на 12.00, ворог двічі здійснив обстріли українських позицій.

На Луганському напрямку, збройні формування російської федерації випустили 24 міни 120-го калібру, а також застосовували станкові протитанкові гранатомети під час обстрілу наших позицій біля Оріхового.

А на Донецькому напрямку, з великокаліберних кулеметів, російські окупаційні війська здійснили обстріл позицій Об’єднаних сил неподалік Авдіївки.

У відповідь українські воїни оперативно застосували чергові вогневі засоби, внаслідок чого ворожі провокації припинилися.

За наявною інформацією, з початку цієї доби, бойових втрат серед українських захисників немає.

За повідомленням Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування російських окупаційних військ активізувало розповсюдження викривленої та недостовірної інформації про нібито «загрозу наступу» підрозділів Об’єднаних сил. У такий спосіб окупанти намагаються виправдати проведення в умовах карантинного режиму чергової призовної кампанії місцевого чоловічого населення на військову службу до з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК.

При цьому, російськими кураторами вже розпочато проведення інструкторсько-методичних занять з представниками місцевих військових комісаріатів щодо недопущення зриву призову у травні ц.р.

Слава захисникам України!

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.