​Минулої доби російські окупанти 9 разів обстріляли позиції наших захисників

Унаслідок вчорашніх ворожих обстрілів двоє військових зі складу ОС зазнали поранень. На превеликий жаль, ще один український воїн отримав поранення, не сумісні з життям



Щоденне зведення прес-служби Міноборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Загальна кількість обстрілів російсько-окупаційними військами наших оборонних позицій за минулу добу не змінилася, противник продовжував застосовувати заборонені домовленостями міномети калібрів 120 та 82 мм, а також відкривав вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Підрозділи Об’єднаних сил на ворожі обстріли відповідали жорстко, використовуючи наявні вогневі засоби.

Окупанти проявляли активність і сьогодні вранці, але українські воїни негайно на це відреагували і наразі надійно утримують займані рубежі.

На Луганському напрямку за минулу добу обліковано 4 обстріли наших позицій.

Вранці противник двічі відкривав вогонь по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил біля Кримського із заборонених мінометів 120-го калібру, загалом випустивши 20 мін, а також автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Поблизу Катеринівки у другій половині дня окупанти випустили 7 мін калібру 82 мм, вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї.

Захисників Оріхового ворог обстрілював з автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї.

Українські військовослужбовці у відповідь на ці обстріли вели прицільний вогонь з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї.

На Донецькому напрямку противник порушив режим припинення вогню 5 разів.

Опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил неподалік Старогнатівки ворог обстрілював з гранатометів: після 10-ї ранку — з автоматичних станкових, а увечері — з ручного протитанкового.

Крім того, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю російсько-окупаційні війська застосовували в районах населених пунктів Гнутове, Талаківка та Широкине.

Застосовуючи штатне піхотне озброєння, наші воїни прицільним вогнем змушували противника відмовитись від продовження обстрілів.

Унаслідок вчорашніх ворожих обстрілів двоє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил зазнали поранень і на даний час перебувають у медичних закладах.

На превеликий жаль, ще один український воїн отримав поранення, не сумісні з життям.

Висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким і бойовим побратимам загиблого Героя.

Світла пам’ять!

Військовослужбовці Збройних Сил України не залишили злочинні дії ворога без адекватної відповіді — за уточненою інформацією від нашої розвідки, упродовж 13 травня одного російського окупанта було ліквідовано, ще двох поранено.

Від початку поточної доби станом на 12.30 російсько-окупаційні війська відкривали вогонь 5 разів.

На Луганському напрямку вранці 15 мін калібру 82 мм розірвалися на позиціях наших військ біля Хутора Вільного. Також на цій ділянці фронту противник вів вогонь зі станкового протитанкового гранатомету, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї.

Біля Зайцевого також у ранковий час ворог застосував гранатомети, кулемети та стрілецьку зброю.

Прицільним вогнем зі станкових і ручних протитанкових гранатометів, а також кулеметів великого калібру наші воїни вгамували окупантів.

На Донецькому напрямку противник активізувався також вранці.

Так, захисників Авдіївки з боку Спартака, а згодом Яковлівки ворог обстрілював з автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

А по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил, обладнаних в районі Верхньоторецького окупанти випустили 4 міни калібру 82 мм і вели вогонь зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів.

Наші військовослужбовці без вагань застосували чергові вогневі засоби, не допустивши втрат у своїх лавах. Ефективність таких дій виявилася високою, до обіду противник вогонь більше не відкривав.

Втрати ворога уточнюються.

Підрозділи Об’єднаних сил тримають ситуацію під контролем і готові жорстко припиняти намагання противника її дестабілізувати.

Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.