​Учора російсько-окупаційні війська 6 разів обстріляли позиції ОС

Унаслідок обстрілів російсько-окупаційних військ наших позицій жоден військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил за минулу добу не загинув і не зазнав поранення



Щоденне зведення прес-служби Міноборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Загальна обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил за вчорашню добу суттєвих змін не зазнала і характеризувалася веденням бойових дій низької інтенсивності. Порівняно з добою раніше, вчора російсько-окупаційні війська зменшили загальну кількість вогневих провокацій до шести, проте під час однієї з них застосували заборонені зразки зброї.

Зокрема, на луганському напрямку зафіксовано лише один факт ведення противником вогню в бік українських позицій. Сталося це о 06.45 неподалік с. Новгородське, де упродовж більш ніш півгодини російсько-окупаційні війська випустили тридцять мін калібру 120 мм зі сторони н.п. Широка Балка. Обстріл був щільним і прицільним, тому відповідь від наших оборонців не забарилася — влучним вогнем зі штатної піхотної зброї військовослужбовці Збройних Сил України придушили вогневі точки противника.

Решту доби у смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Північ» ворожа зброя мовчала, режим припинення вогню дотримувався.

Більшість вогневих провокацій за вчорашній день, а саме п’ять, противник вчинив на донецькому напрямку. Там обстріли з боку ворога почалися у другій половині дня біля Новотроїцького, де окупанти застосували автоматичні і підствольні гранатомети та стрілецьку зброю. У відповідь ворог отримав прицільний вогонь з аналогічного озброєння від наших захисників, що змусило його припинити обстріл.

Далі, починаючи з 17.45 і до 20.40, російсько-окупаційні війська порушили встановлений режим перемир’я ще чотири рази в різних місцях. Зокрема, двічі під вогонь окупантів потрапляли наші укріплення поблизу Лебединського та по одному разу в районі Авдіївки та с. Гранітне. Ворог застосовував піхотну зброю — частіше за все це були гранатомети різних типів та стрілецьке озброєння, включно із кулеметами крупних калібрів.

Військовослужбовці Об’єднаних сил були на сторожі і миттєво реагували на будь-які спроби противника завдати шкоди нашим укріпленням. Прицільним вогнем у відповідь українські захисники примушували окупантів до тиші.

Унаслідок ворожих обстрілів жоден військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил за минулу добу не загинув і не зазнав поранення. Цього вдалося досягти завдяки пильності наших оборонців, а також чітким і злагодженим діям у складі підрозділів.

У підсумку, як інформує штаб операції, влучним вогнем у відповідь з боку українських військ одного російського окупанта було поранено.

Від початку поточної доби, станом на 12.00 в районі проведення операції Об’єднаних сил задокументовано два випадки відкриття вогню з боку російсько-окупаційних військ. Обидва сталися на підступах до Авдіївки.

Так, рівно о 06.00 зі сторони н.п. Каштанове противник відкрив вогонь з мінометів 82-го калібру, витративши 20 боєприпасів, а також здійснив кілька десятків автоматних черг. Обстріл тривав двадцять хвилин, проте вже за деякий час після цього противник відкрив вогонь повторно, цього разу випустивши ще дві міни калібру 82 мм та ввівши у дію гранатомети АГС та РПГ. Наші захисники зреагували миттєво та застосували чергові вогневі засоби, чим змусили окупантів відмовитися від подальшого ведення вогню.

Від початку доби один військовослужбовець Збройних Сил України дістав бойове поранення та був евакуйований з передових позицій до військового госпіталя, де наразі отримує медичну допомогу.

Втрати противника уточнюються.

Станом на цю мить ситуація залишається стабільною та цілком контрольованою Українськими військами. Наші оборонці пильно слідкують за діями окупантів та готові до миттєвого реагування на будь-які його провокаційні дії.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.