​Учора російсько-окупаційні війська здійснили 8 прицільних обстрілів позицій ОС

На жаль, учора російська збройна агресія принесла бойові втрати серед наших героїв-захисників. Внаслідок ворожого вогню троє українських оборонців отримали поранення



Щоденне зведення прес-служби Міноборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил.

1. Протягом доби, що минула на лінії бойового зіткнення, підрозділи Об’єднаних сил гідно протистояли збройним формуванням рф, жорстко відповідаючи з легкого піхотного озброєння на обстріли окупантів.

Підкреслюємо, що захисники України ніколи першими не розпочинають застосовувати зброю, при цьому наші воїни ведуть вогонь у відповідь лише з підтвердженням відсутності в секторі вогню цивільних мирних мешканців та інфраструктури місцевого населення.

Так, 17 травня, російсько-окупаційні війська здійснили 8 прицільних обстрілів позицій Об’єднаних сил. Ворог продовжує свідомо порушувати Мінські угоди, застосовуючи заборонені зразки озброєння. Крім того, окупанти вчергове використовували безпілотники для скидання пострілів ВОГ-17.

Під ворожим мінометним вогнем вчора тричі перебували наші мужні оборонці Авдіївки. З 06.00 до 06.30 з напрямку від селища Каштанове окупанти двічі застосовували міномет 82-го калібру, випустивши 22 міни, та вели вогонь з гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Втретє розриви декількох мін також 82-го калібру зафіксували наші захисники Авдіївки після 20.30 з напрямку від окупованого міста Ясинувата.

З 14.10 на приморській ділянці нашої оборони захисники Водяного потрапили під ворожий обстріл з безпілотника. З напрямку від окупованого села Пікузи противник, застосовуючи безпілотний літальний апарат, скинув три постріли ВОГ-17.

Крім цього, російсько-окупаційні війська порушували режим тиші з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння поблизу н.п. Славне, Невельське, Піски та Новоолександрівка.

Адекватна відповідь підрозділів Об’єднаних сил була гідною та ефективною. Як повідомляв Штаб ООС, за даними розвідки, 17 травня наші воїни знищили двох російських окупантів та ще двох поранили.

На жаль, вчора російська збройна агресія принесла бойові втрати серед наших героїв-захисників. Внаслідок прицільного ворожого вогню троє українських оборонців отримали поранення різних ступенів.

2. Від початку поточної доби, 18 травня, за наявною станом на 12.00 інформацією, російсько-окупаційні війська обстрілів наших позицій не здійснювали, утримуючись від адекватної відповіді Об’єднаних сил.

3. Захисники України неухильно дотримуються режиму тиші на лінії бойового зіткнення та щохвилини перебувають напоготові дати гідну ефективну відсіч на підступні ворожі дії з боку російсько-окупаційних військ.

Слава захисникам України!

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.