​Минулої доби ситуація в зоні проведення ООС суттєво не змінилася

Ворожу активність підрозділи ОС припинили ефективним застосуванням чергових вогневих засобів. За даними розвідки, учора наші воїни поранили трьох російських окупантів



Щоденне зведення прес-служби Міноборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил

Минулої доби ситуація суттєво не змінилася, противник продовжував чинити обстріли наших позицій із заборонених домовленостями мінометів калібрів 120 та 82 мм, а також відкривав вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Українські підрозділи здійснили необхідні заходи для забезпечення режиму «Тиша», при цьому не допустили втрат у своїх лавах.

Усі випадки застосування російсько-окупаційними військами заборонених мінометів мали місце на Луганському напрямку.

Так, опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил поблизу Новотошківського окупанти вранці з боку Голубівського обстріляли з мінометів спочатку 120-го, а згодом 82-го калібру, випустивши загалом 14 мін.

Біля Оріхового ворог застосував міномети обох заборонених калібрів, загалом випустивши 38 боєприпасів, також тут був зафіксований вогонь з кулемету великого калібру.

На позиціях наших військ неподалік Кримського близько 8-ї вечора розірвалися 15 мін калібру 120 мм.

Відповідь наших воїнів на підступні дії окупантів була чіткою і максимально зрозумілою для останніх — прицільний вогонь, переважно зі станкових протитанкових гранатометів.

На Донецькому напрямку противник під час обстрілів вдавався до використання гранатометів та кулеметів.

Зокрема, по 2 рази окупанти відкривали вогонь по наших позиціях неподалік Тарамчука — зі станкових протитанкових гранатометів і кулеметів великого калібру, та Водяного — зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів.

У першій половині дня в районі Богданівки лунали ворожі станкові і ручні протитанкові гранатомети, а захисників Красногорівки противник обстріляв з ручного протитанкового гранатомету.

Ворожу активність підрозділи Об’єднаних сил припинили рішучим та ефективним застосуванням чергових вогневих засобів.

За даними розвідки, 19 травня наші воїни поранили трьох російських окупантів.

Щодо обстановки на лінії фронту станом на 12.30 сьогодні.

На Луганському напрямку противник відкривав вогонь двічі у ранковий час.

Після 8-ї години на наших позиціях обладнаних неподалік населеного пункту Шуми розірвалися 11 мін калібру 82 мм.

А о 9-й годині розпочався обстріл з мінометів 120-го калібру, станкових протитанкових і автоматичних гранатометів та кулеметів великого калібру опорних пунктів підрозділів Об’єднаних сил неподалік Оріхового, який тривав 40 хвилин.

Вгамувати окупантів вдалося вогнем з гранатометів та кулеметів.

На Донецькому напрямку у нічний час російсько-окупаційні війська здійснили 2 вогневі провокації із використанням великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї в районі Богданівки.

А поблизу Красногорівки з о пів на 6-ту ранку застосували міномет 120-го калібру, випустивши 20 мін.

Крім того, з автоматичного гранатомету, кулеметів та стрілецької зброї противник відкривав вогонь по військовослужбовцях Збройних Сил України, які виконують бойові завдання біля Павлополя.

За поточну добу втрат серед українських захисників немає, втрати ворога уточнюються.

Наші воїни тримають ситуацію під повним контролем і готові жорстко припиняти будь-які спроби противника її дестабілізувати.

Додам, що випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.