​Учора російські окупанти 12 разів обстріляли позиції наших оборонців

За даними розвідки, примушуючи противника до дотримання режиму «Тиша», воїни Об’єднаних сил під час ворожих обстрілів ліквідували двох окупантів і щонайменше двох поранили



Щоденне зведення прес-служби Міноборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Кількість обстрілів російсько-окупаційними військами наших оборонних позицій за минулу добу не зазнала суттєвих змін. Так само не змінилася і їхня інтенсивність — противник активно застосовував заборонені Мінськими домовленостями артилерійські системи калібру 122 мм, міномети калібрів 120 та 82 мм, відкривав вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Українські підрозділи діяли рішучо, подавляючи ворожу активність прицільним вогнем з чергових вогневих засобів, і не допустили втрат у своїх лавах.

На Луганському напрямку противник порушив режим припинення вогню 4 рази.

Біля Оріхового зафіксовано 2 обстріли, під час яких російсько-окупаційні війська випустили 12 мін 120-го калібру, використали станкові протитанкові і автоматичні гранатомети, кулемети великого калібру та стрілецьку зброю.

Також двічі окупанти з боку селища Байрак відкривали вогонь по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил неподалік Новолуганського. На наших позиціях розірвалися 30 артилерійських снарядів калібру 122 мм, 20 мін 120-го та 6 боєприпасів 82-го калібрів.

На агресивні дії противника воїни Об’єднаних сил відреагували вогнем зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї.

На Донецькому напрямку обліковано 8 ворожих обстрілів.

Уранці противник з боку окупованої Василівки зі 122-мм артилерії обстріляв захисників Кам’янки.

А по військовослужбовцях Збройних Сил України, які боронять підступи до Авдіївки, випустив 20 мін 82-го калібру, а також застосовував ручні протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю.

Після 2-ї години дня поблизу Красногорівки окупанти вели вогонь з 82-мм мінометів, автоматичного гранатомету та великокаліберних кулеметів.

А в районі Водяного увечері за пів години випустили 10 мін 82-го та 3 міни 120-го калібрів.

У другій половині дня 1 раз неподалік Новотроїцького та тричі біля Старогнатівки російсько-окупаційні війська здійснили обстріли з використанням гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

За даними розвідки, примушуючи противника до дотримання режиму «Тиша», воїни Об’єднаних сил, завдяки ефективному застосуванню не забороненого штатного озброєння, 25 травня ліквідували двох окупантів і щонайменше двох поранили.

Станом на 12.30 сьогодні обліковано 5 прицільних ворожих обстрілів наших оборонних позицій, усі — на Донецькому напрямку.

Так, у період з 5-ї до 6-ї ранку окупанти випустили 4 міни 120-го калібру по позиціях наших військ обладнаних в районі населеного пункту Піски, а біля Мар’їнки вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів.

Поблизу Павлополя по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил противник відкривав вогонь двічі — після 7-ї з ручних протитанкових гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї з боку Верхньошироківського, а після 9-ї години — з боку Українського з озброєння бойової машини піхоти і кулемету.

Після 11-ї години провокацію з використанням великокаліберного кулемету та стрілецької зброї ворог здійснив неподалік Богданівки.

За наявною інформацією, втрат у лавах Об’єднаних сил від початку доби немає.

Не залишаючи дії противника безкарними, підрозділи Об’єднаних сил у відповідь вели вогонь виключно по ворожих опорних пунктах з чергових вогневих засобів.

Втрати противника уточнюються.

Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.