​Учора противник 14 разів відкривав вогонь по опорних пунктах українських захисників

Минулої доби бойових втрат серед українських військових внаслідок обстрілів окупаційних військ не було. За уточненими даними розвідки, одного окупанта було поранено



Щоденне зведення прес-служби Міноборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Учора збройні формування російської федерації значно збільшили кількість обстрілів наших позицій, порівняно з попередньою добою. Так, 04 червня, противник чотирнадцять разів відкривав вогонь по опорним пунктах українських захисників, в одному випадку з використанням забороненого важкого озброєння. Підрозділи Об’єднаних сил рішуче та жорстко реагували на провокації противника.

Вісім порушень режиму припинення вогню зафіксовано саме на Донецькому напрямку.

Зокрема, з боку окупованої Старомихайлівки, російські окупаційні війська випустили 8 мін 120 калібру по позиціях підрозділів Об’єднаних сил неподалік Красногорівки.

Крім того, з протитанкових ракетних комплексів та великокаліберних кулеметів противник двічі відкривав вогонь по наших позиціях в районі Чермалика. З аналогічного озброєння було обстріляно оборонців Богданівки.

Також з ручних протитанкових і автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів окупанти двічі обстріляли опорні пункти Об’єднаних сил поблизу Кам’янки та один раз неподалік Павлополя, а зі стрілецької зброї вели вогонь по оборонцях Авдіївки.

На Луганському напрямку було зафіксовано 6 обстрілів.

Протягом доби, переважно з широкого спектру легкого піхотного озброєння, включаючи гранатомети різних систем, кулемети великого калібру та стрілецької зброї, російські окупаційні війська вели обстріл українських позицій в районі населених пунктів Новолуганське, Оріхове та Новгородське.

04 червня, бойових втрат серед українських військових внаслідок ворожих обстрілів не було.

Злочинні дії російських окупантів без відповіді не залишилися — вогнем зі штатного озброєння українські воїни рішуче подавили ворожу активність.

За уточненими даними розвідки, втрати противника 03 червня додатково склали 1 пораненого зі складу 11 омсп 1 АК російських окупаційних військ.

Від початку поточної доби, станом на 12.00, російські окупаційні війська вже двічі порушили режим припинення вогню.

На Луганському напрямку, з 4.40 по 5.00, противник застосовував стрілецьку зброю під час обстрілу українських захисників поблизу Новоолександрівки.

На Донецькому напрямку, з 7.55 по 8.20, збройні формування російської федерації вели вогонь по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил неподалік Павлополя, при цьому використовуючи станкові протитанкові та автоматичні станкові гранатомети, а також великокаліберні кулемети.

За наявною інформацією, втрат серед наших захисників, за поточну добу, немає.

Прицільним вогнем у відповідь, підрозділи Об’єднаних сил припинили збройні провокації окупантів.

За повідомленням Головного управління розвідки Міністерства оборони України, керівництво ЗС рф продовжує використовувати тимчасово окуповану територію у Донецькій та Луганській областях для вдосконалення навиків професійної майстерності у реальних бойових умовах російських розвідувальних підрозділів, снайперів та груп спеціального призначення.

Також встановлено, що на початку червня ц.р. через неконтрольовану українською владою ділянку кордону до з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) ак зс рф приховано прибули групи російських інструкторів (кадрових військовослужбовців зс рф) для проведення інструкторсько-методичних занять і навчальних зборів з розвідниками, саперами, снайперами та особовим складом інших військово-облікових спеціальностей.

Слава захисникам України!

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха: двумя баллистическими ракетами Искандер М 16 ударными беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.