​Минулої доби російські окупанти 8 разів обстріляли наших захисників

За даними розвідки, 19 червня було знищено двох та поранено щонайменше трьох російських окупантів. Двоє українських захисників зазнали поранень



Щоденне зведення прес-служби Міноборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Учора збройні формування російської федерації вісім разів порушили режим припинення вогню. Укотре, грубо порушуючи Мінські домовленості, противник використовував 120 мм та 82 мм міномети під час обстрілу українських опорних пунктів на Луганському напрямку. Загалом противник випустив 30 мін 120-го та 17 мін 82-го калібрів.

Підрозділи Об’єднаних сил жорстко придушували збройну активність окупантів черговими вогневими засобами.

Більшість обстрілів противник здійснив на Луганському напрямку.

Зокрема, російські окупаційні війська тричі обстріляли позиції підрозділів Об’єднаних сил неподалік Оріхового з мінометів 120-го калібру. Мінометні обстріли противника супроводжувалися також використанням станкових протитанкових і автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Також з мінометів 120-го та 82-го калібрів та іншого піхотного озброєння противник двічі відкривав вогонь по українським захисникам в районі Хутора Вільний, а поблизу Шумів випустив 8 мін 82-го калібру.

Крім того, з гранатометів різних систем та стрілецької зброї ворог вів обстріл опорних пунктів підрозділів Об’єднаних сил неподалік Кримського.

На Донецькому напрямку з автоматичних станкових та підствольних гранатометів, а також стрілецької зброї російські окупаційні війська обстріляли опорні пункти наших захисників в районі Славного.

Учора, під час проведення інженерної дорозвідки поблизу населеного пункту Новотошківське, в результаті розриву міни двоє військовослужбовців Об’єднаних сил отримали поранення. Воїнам оперативно надали першу медичну допомогу та евакуювали до лікувального закладу. Стан їхнього здоров’я задовільний.

У відповідь на російські збройні провокації, українські воїни оперативно застосували чергові вогневі засоби, внаслідок чого ворожі провокації припинилися.

За даними розвідки, 19 червня, було знищено двох та поранено щонайменше трьох російських окупантів.

Від початку поточної доби, станом на 12.00, збройні формування російської федерації вже шістнадцять разів порушили режим припинення вогню, в більшості випадків використовуючи заборонене Мінськими домовленостями важке озброєння.

Зранку на Донецькому напрямку противник двічі обстріляв позиції наших захисників поблизу Авдіївки з мінометів 82-го калібру, озброєння БМП, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Аналогічне озброєння окупаційні війська застосовували під час обстрілу оборонців Павлополя.

Тринадцять обстрілів наших позицій на Луганському напрямку ворог здійснив у період з 05.00 по 06.30. З важкого озброєння, включаючи 152мм та 122мм артилерійські системи, міномети 120-го та 82-го калібрів, російські окупаційні війська вели обстріл наших позицій поблизу населених пунктів Оріхове, Хутір Вільний, Новоолександрівка, Троїцьке, Шуми та Попасна.

Серед іншого, противник використовував гранатомети різних систем та стрілецьку зброю поблизу Троїцького, Хутора Вільний та Попасної.

За наявною інформацією, під час артилерійського та мінометного обстрілу наших позицій біля населено пункту Оріхове один український воїн отримав осколкове поранення. Йому оперативно надали першу медичну допомогу та доставили до лікувального закладу.

Такі злочинні дії ворога не залишилися безкарними. Підрозділи Об’єднаних сил, використовуючи наявні вогневі засоби, дали збройним формуванням російської федерації жорстку відповідь. Втрати противника уточнюються.

Ситуація в районі проведення операції надійно контролюється Об’єднаними силами. Наші підрозділи постійно перебувають на захисті України та готові дати ефективну відсіч підступним ворожим діям.

Слава захисникам України!

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.