​Загалом вчора на лінії бойового зіткнення зафіксовано 16 прицільних обстрілів позицій ОС

За даними розвідки, 22 червня наші захисники знищили двох та поранили трьох загарбників. На превеликий жаль, один наш герой отримав поранення



Щоденне зведення прес-служби Міноборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил.

1. Загальна обстановка в районі відсічі та стримування збройної агресії рф на Сході України не зазнає суттєвих змін протягом кількох останніх діб. Російсько-окупаційні війська продовжують свідомо та нахабно порушувати режим тиші на лінії бойового зіткнення, активно застосовуючи по позиціях захисників України різні зразки важкого озброєння. Більше того, на приморській ділянці вчора зранку ракетою з ПТРК російські окупанти знищили спостережну камеру Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

Як вже повідомив Штаб ООС, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід», неподалік Широкиного, російсько-окупаційні війська обстріляли опорні пункти Об’єднаних сил, використавши протитанкові ракетні комплекси «Корнет» калібру 152 мм. Їх ракета потрапила у верхню частину щогли зі стаціонарною спостережною камерою Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ і вивела з ладу обладнання.

Загалом вчора на лінії бойового зіткнення зафіксовано 16 прицільних обстрілів позицій Об’єднаних сил з боку російсько-окупаційних військ. Ворог випустив вчора по наших героях-оборонцях 104 міни 120-го калібру, 48 мін – калібру 82 мм, здійснив 5 пострілів з артилерії калібру 122 мм та постріл зі 152-мм ПТРК «Корнет».

Окупанти застосовували вказані зразки важкого озброєння в районах н.п. Оріхове, Хутір Вільний, Новозванівка, Катеринівка, Новотошківське, Широкине, Павлопіль, Новомихайлівка, Новгородське. Також поблизу н.п. Попасна, Оріхове, Хутір Вільний, Катеринівка, Павлопіль, Мар’їнка, Старогнатівка противник активно застосовував гранатомети різних систем та стрілецьке озброєння.

Застосовуючи у відповідь легке піхотне озброєння підрозділи Об’єднаних сил вели адекватні оборонні дії. Під час ранкового ворожого обстрілу з ПТРК неподалік Широкиного, захисники України вогонь у відповідь не відкривали.

За даними розвідки Штабу ООС, 22 червня наші мужні захисники знищили двох та поранили трьох загарбників.

На превеликий жаль, один наш герой отримав поранення під час прицільного ворожого вогню. Бажаємо нашому захиснику скорішого одужання.

2. Від початку поточної доби, 23 червня, за наявною станом на 12.00 інформацією, російсько-окупаційні війська порушили режим тиші один раз в районі н.п. Оріхове.

З близько 09.30 з напрямку від Золотого-5 ворог застосував по нашим захисникам станкові протитанкові гранатомети та стрілецьке озброєння.

Бойових втрат внаслідок ворожого вогню серед наших оборонців немає.

3. За повідомленням Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування російських окупаційних військ відновлює заходи з примусової паспортизації особового складу 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК. Зокрема, командири з’єднань і частин окупантів уточнюють дані про наявність паспортів РФ у найманців з числа місцевих мешканців і членів їх сімей та інформацію щодо надання ними документів для отримання російського громадянства.

З початку липня ц.р. командування окупаційних військ має намір відновити організовані виїзди зазначеної категорії до відділів з питань міграції МВС РФ у Ростовській області Росії, які були призупинені у квітні ц.р.

4. Захисники України неухильно дотримуються режиму тиші та щохвилини перебувають напоготові дати жорстку відсіч на підступні ворожі дії з боку російсько-окупаційних військ.

Слава захисникам України!

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За прошедшие сутки на линии фронта произошло 68 боевых столкновений, враг нанес 2 ракетных и 64 авиационных удара, 75 раз обстрелял из РСЗО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.