​Російсько-окупаційні війська учора здійснили 5 обстрілів наших оборонних позицій

Учора внаслідок ворожого обстрілу один військовий зі складу ОС зазнав поранення. Українські бійці знищили двох та поранили трьох окупантів



Щоденне зведення прес-служби Міноборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Російсько-окупаційні війська минулої доби здійснили 5 обстрілів наших оборонних позицій, з яких 3 – із застосуванням заборонених домовленостями мінометів калібрів 120 та 82 мм.

На абсолютну більшість ворожих обстрілів українські підрозділи відповіли вогнем з чергових вогневих засобів, тим самим змусили противника дотримуватися режиму «Тиша».

На Луганському напрямку після 7-ї години ранку окупанти обстріляли опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил біля Оріхового з автоматичних гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї. А по обіді з автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів та кулеметів великого калібру з боку Доломітного відкривали вогонь по захисниках Травневого.

На Донецькому напрямку противник двічі відкривав вогонь по наших позиціях на підступах до населеного пункту Піски – вранці з міномету 120-го калібру та автоматичного станкового гранатомету, і увечері знову зі 120-мм міномету.

Після 2-ї години дня окупанти півгодини обстрілювали захисників Авдіївки – випустили 6 мін калібру 82 мм, використали ручний протитанковий гранатомет, кулемет та стрілецьку зброю.

За минулу добу внаслідок ворожого обстрілу один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил зазнав поранення. Наразі йому надають необхідну допомогу лікарі військового мобільного госпіталя. Стан здоров’я воїна задовільний.

Утримуючи оборону, для збереження контролю над обстановкою, українські воїни жорстко відповідали ворогу, прицільним вогнем знищивши 1 липня двох та поранивши трьох окупантів. Окрім того, за підтвердженими даними нашої розвідки, ще чотирьох найманців та один вантажний автомобіль противник втратив у результаті підриву на вибухівці.

Від початку поточної доби російсько-окупаційні війська двічі відкривали вогонь по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил в районі населеного пункту Луганське.

Тут на світанку окупанти випустили 10 мін калібру 82 мм, вели вогонь зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів. Міномети 120-го і 82-го калібрів, а також ручні протитанкові гранатомети на цій ділянці фронту противник використав під час обстрілу після 6-ї години ранку.

На спроби «розхитати» ситуацію українські воїни в обох випадках відповіли противнику влучним вогнем по його позиціях, переважно зі станкових протитанкових гранатометів.

За наявною на цей час інформацією, втрат з нашого боку за поточну добу немає.

Втрати ворога уточнюються.


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.