​Загалом учора окупанти здійснили 10 прицільних обстрілів позицій Об’єднаних сил

Унаслідок ворожого вогню один наш герой отримав поранення. За даними розвідки, 2 липня наші захисники вогнем у відповідь поранили одного окупанта



Щоденне зведення прес-служби Міноборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил.

1. Збройні формування рф не припиняють активне застосування мінометів різних калібрів на лінії бойового зіткнення.

Загалом учора окупанти здійснили 10 прицільних обстрілів позицій Об’єднаних сил.

Основна ворожа активність із застосуванням заборонених зразків важкого озброєння зафіксована в районі н.п. Луганське. Тут вночі та зранку з напрямку від Калинівки, а ввечері двічі з напрямку від н.п. Логвинове російсько-окупаційні війська випустили загалом 44 міни 120-го та 82-го калібрів. Ці обстріли противник супроводжував вогнем з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння.

Також розриви декількох ворожих мін калібру 82 мм зафіксували ввечері наші захисники Кам’янки.

Поблизу н.п. Новоолександрівка, Кам’янка, Водяне, Невельське окупанти застосовували гранатомети та стрілецьку зброю.

Захисники України жорстко придушували ворожу вогневу активність, адекватно застосовуючи у відповідь легке піхотне озброєння.

Унаслідок ворожого вогню один наш герой отримав поранення. Стан його здоров’я – задовільний.

За даними розвідки Штабу ООС, 2 липня наші захисники адекватним вогнем у відповідь поранили одного окупанта. Також ворог має втрати в озброєнні – знищено автоматичний станковий гранатомет (АГС-17).

2. Сьогодні, 3 липня, за наявною станом на 12.00 інформацією, обстановка на лінії бойового зіткнення різко загострилася. Окрім 12 прицільних обстрілів наших позицій від початку поточної доби, переважно, з важкого озброєння – мінометів та артилерії, російсько-окупаційні війська зранку застосували міномети по н.п. Зайцеве.

Як вже повідомив Штаб ООС, внаслідок цинічного обстрілу збройними формуваннями рф з мінометів калібру 82-мм по населеному пункту Зайцеве, загинула місцева мешканка 1940 року народження.

Загалом, лише з близько 05.00 до 08.00 ранку, російсько-окупаційні війська випустили по позиціях українських героїв на різних ділянках нашої оборони 166 мін 120-го та 22 міни 82-го калібрів, здійснили 40 пострілів з артилерії 122-го калібру.

Збройні формування рф вели обстріли з мінометів різних калібрів в районах н.п. Хутір Вільний, Південне, Залізне, Новотошківське, Шуми, Зайцеве, Авдіївка та Оріхове. Зокрема, після 05.40 в районі Новотошківського окупанти, окрім мінометів, вели вогонь з артилерії.

Також зафіксовано ворожі обстріли з гранатометів та стрілецького озброєння поблизу н.п. Водяне, Хутір Вільний, Новотошківське, Авдіївка, Кам’янка та Старогнатівка.

Захисники України, з метою збереження життя та здоров’я особового складу, вели адекватні оборонні дії, застосовуючи чергові вогневі засоби. За наявною інформацією, бойових втрат внаслідок щільного ворожого вогню серед наших героїв-оборонців немає.

Втрати окупантів уточнюються.

3. За повідомленням Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування російсько-окупаційних військ з 1 липня ц. р. активізувало на окупованих територіях роботи з удосконалення фортифікаційного обладнання передових позицій, у т. ч. шляхом встановлення додаткових ділянок мінно-вибухових загороджень. При цьому противником мінується місцевість у безпосередній близькості до сільськогосподарських угідь з використанням заборонених протипіхотних мін і саморобних вибухових пристроїв, що підвищує рівень небезпеки для цивільного населення.

Водночас збільшення окупантами інтенсивності інженерних робіт призводить до загибелі та поранень серед російських найманців.

Так, під час ротації одного з підрозділів 9 окремого мотострілецького полку 1 АК, військовослужбовець російських окупаційних військ підірвався на саморобному вибуховому пристрої, встановленому саперами цього ж полку.

Також, у ході проведення занять з інженерної підготовки з мінно-вибуховими засобами під керівництвом російського інструктора, загинув військовослужбовець 2 окремої мотострілецької бригади 2 АК окупантів.

Крім того, як повідомив Штаб ООС, за уточненими даними розвідки, в останні дні червня, у районі н.п. Жолобок, що на тимчасово окупованій території Луганської області, загинуло троє та зазнали поранень двоє «співробітників батальйону патрульної служби» так званого «МВС ЛНР».

Інцидент відбувся в ході занять з бойової підготовки під час виконання практичних вправ стрільб. При цьому окупанти вели вогонь по позиціях захисників України. Унаслідок грубого порушення заходів безпеки під час експлуатації озброєння і військової техніки та слабку навченість особового складу розрахунок одного з мінометів калібру 82 мм здійснив подвійне заряджання, у наслідок чого відбувся розрив міномету.

4. Захисники України неухильно дотримуються режиму тиші та щохвилини перебувають напоготові дати жорстку відсіч на підступні ворожі дії з боку російсько-окупаційних військ.

Слава захисникам України!

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.