​За минулу добу російські окупанти 10 разів обстріляли позиції наших оборонців

Учора внаслідок ворожих обстрілів один наш герой отримав поранення. За даними розвідки, було знищено трьох та поранено ще трьох окупантів



Щоденне зведення прес-служби Міноборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об'єднаних сил.

1. Протягом минулої доби в районі відсічі та стримування збройної агресії рф на Сході України, російсько-окупаційні війська порушували режим тиші 10 разів, при цьому всупереч Мінським угодам продовжували активно вести обстріли позицій захисників України з мінометів та артилерії.

Окупанти застосовували заборонені до застосування зразки важкого озброєння поблизу н.п. Оріхове, Новотошківське та Кримське в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» Об’єднаних сил.

Зокрема, від окупованого селища Голубівське ворог зранку двічі вів вогонь по оборонцям Новотошківського з мінометів 120-го калібру та автоматичних станкових гранатометів. Після 19.20 противник застосував на цій ділянці артилерію. Нашими героями зафіксовано 35 ворожих артилерійських пострілів калібру 122 мм. Також окупанти вели тут обстріл з міномета 82-го калібру та АГС.

Крім того, зранку з мінометів 120-го калібру противник випустив від окупованого ним Золотого-5 20 мін по нашим захисникам Оріхового.

Увечері, після 20.00 російсько-окупаційні війська розпочали бойові дії в районі Кримського. З напрямку від смт Донецький окупанти протягом майже двох годин вели обстріли з мінометів переважно 120-го калібру та активно застосовували стрілецьке озброєння та гранатомети.

Крім того, з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння збройні формування рф порушували режим тиші зранку від Молодіжного в районі Катеринівки, та ввечері від окупованого села Верхньошироківське поблизу н.п. Павлополь, Піщевик та Гнутове. Зокрема, по оборонцям Піщевика зафіксовано ведення ворожого снайперського вогню.

За минулу добу внаслідок ворожих обстрілів один наш герой отримав поранення.

Підрозділи Об’єднаних сил, з метою збереження життя та здоров’я особового складу, вели оборонні дії, адекватно застосовуючи у відповідь легке піхотне озброєння. За даними розвідки Штабу ООС, вчора захисники України знищили трьох та поранили ще трьох окупантів.

2. Від початку поточної доби 5 липня, за наявною станом на 12.00 інформацією, збройні формування рф продовжують застосування мінометів на лінії бойового зіткнення, свідомо ігноруючи Мінські угоди.

Після 04.25 ранку від окупованого села Набережне, на приморській ділянці нашої оборони, ворог випустив по оборонцям Павлополя 15 мін калібру 82 мм та вів обстріл з великокаліберних кулеметів.

Від Олександрівки зранку російсько-окупаційні війська двічі застосували гранатомети різних систем та стрілецьку зброю по захисниках Мар’їнки.

Після 06.00 від Золотого-5 збройні формування рф випустили по позиціях оборонців Хутора Вільний 17 мін 120-го калібру, та супроводжували мінометний обстріл вогнем з гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Наші воїни, застосовуючи у відповідь чергові вогневі засоби, вели оборонні дії. За наявною інформацією, бойових втрат внаслідок ворожих обстрілів серед наших героїв немає.

Втрати окупантів уточнюються.

3. Захисники України неухильно дотримуються режиму тиші та щохвилини перебувають напоготові дати жорстку відсіч на підступні ворожі дії з боку російсько-окупаційних військ.

Слава захисникам України! Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.