​Минулої доби збройні формування рф 18 разів обстріляли позиції наших захисників

Учора загинули троє наших героїв. Серед загиблих - військовий медик. Одного бійця з евакуаційної групи поранено, ще один воїн зазнав травмування



Щоденне зведення прес-служби Міноборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил.

1. Сьогодні зранку, 14 липня, на Майдані Незалежності у Києві попрощалися із загиблим напередодні Героєм України – офіцером 24-ї окремої механізованої бригади імені Короля Данила Тарасом Матвіївим. Під час ворожого обстрілу 10 липня він врятував двох своїх побратимів, допомігши їм дістатися в безпечне місце. Однак сам загинув від розриву ворожої міни.

У церемонії прощання взяли участь рідні Героя, Міністр оборони України Андрій Таран і Головнокомандувач ЗС України генерал-полковник Руслан Хомчак, військовослужбовці ЗС України.

Міністр оборони Андрій Таран вручив батькові загиблого воїна зірку Героя України. Також наказом Міністра оборони офіцеру посмертно присвоєно звання «лейтенант».

Панахида та чин поховання Тараса Матвіїва відбудеться у середу в Жидачеві Львівської області.

Ще раз висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким Героя.

2. Протягом доби, що минула, 13 липня, в районі відсічі та стримування збройної агресії рф на Сході України, на передовій загинули троє наших героїв. Один з них – під час ворожого обстрілу неподалік Славного, ще один отримав важке поранення, несумісне з життям внаслідок підриву на невідомому вибуховому пристрої поблизу н.п. Зайцеве. Третім загиблим став військовий медик, який у складі групи мав здійснити евакуацію тіла полеглого українського героя, але був цинічно розстріляний збройними формуваннями рф. Зазначимо, що наша група була в білих касках із відповідними розпізнавальними знаками та маркуванням й висунулась для евакуації лише після підтвердження окупантами режиму «Тиша», тобто в період дії гарантії безпеки зі сторони незаконних збройних формувань рф, наданої через Спеціальну моніторингову місію ОБСЕ до Української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК). Після надання гарантій на дотримання припинення вогню, ворог влаштував засідку. Окрім підступного вбивства військового медика в районі н.п. Зайцеве, окупанти поранили одного нашого захисника зі складу евакуаційної групи та ще один воїн отримав бойове травмування.

3. Учора збройні формування рф здійснили 18 прицільних обстрілів позицій захисників України.

Ворог 8 разів застосовував міномети, випустивши в районах н.п. Луганське, Кримське, Піщевик, Авдіївка, Оріхове, Хутір Вільний, Водяне та Сартана загалом 86 мін 120-го та 82-го калібрів.

Крім того, російсько-окупаційні війська обстріляли з важкого озброєння і ділянку розведення сил та засобів № 2 «Золоте», випустивши після 19.00 1 міну калібру 120 мм.

З гранатометів різних систем та стрілецького озброєння окупанти порушували режим тиші поблизу н.п. Кам’янка, Славне, Водяне, Авдіївка, Оріхове, Хутір Вільний, Первомайськ.

Підрозділи Об’єднаних сил жорстко відповідали на ворожі обстріли застосовуючи чергові вогневі засоби. За підтвердженими даними розвідки, минулої доби захисники України адекватним вогнем у відповідь знищили одного та поранили двох окупантів.

4. Сьогодні, 14 липня, окупанти, станом на 12.00, порушили режим тиші один раз. Після 05.00 ранку від Спартака ворог застосував по нашим оборонцям Авдіївки ручні та підствольні гранатомети, великокаліберні кулемети.

За наявною інформацією, бойових втрат внаслідок ворожого вогню серед наших захисників немає.

Втрати російсько-окупаційних військ уточнюються.

5. За повідомленням Головного управління розвідки Міністерства оборони України, у з’єднаннях і частинах 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК оперативного угруповання російсько-окупаційних військ з 6 липня ц. р. працює комплексна комісія, до складу якої залучені офіцери міністерства оборони, генерального штабу та південного військового округу зс рф. Перевіряються питання укомплектованості підрозділів особовим складом, бойової та мобілізаційної підготовки, тилового і технічного забезпечення. Особлива увага приділяється цільовому використанню матеріальних засобів і фінансування.

Водночас командири з’єднань і частин російсько-окупаційних військ намагаються приховати від комісії реальний стан справ. Разом з тим, комісією вже виявлена значна кількість випадків розкрадання російськими кадровими офіцерами військового майна, пально-мастильних матеріалів та коштів, виділених на грошове забезпечення особового складу підпорядкованих підрозділів.

6. Захисники України неухильно дотримуються режиму тиші та щохвилини перебувають напоготові дати жорстку відсіч на підступні ворожі дії з боку російсько-окупаційних військ.

Слава захисникам України!

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.