​Учора обстрілів з боку російських окупаційних військ не було

Минулої доби обстрілів з боку російських окупаційних військ на всій ділянці фронту зафіксовано не було. Бойових втрат серед підрозділів ОС немає



Щоденне зведення прес-служби Міноборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Ситуація в районі проведення операції залишається повністю контрольованою Об’єднаними силами.

Минулої доби обстрілів з боку російських окупаційних військ на всій ділянці фронту зафіксовано не було.

У той же час українськими військовими виявлено факт інженерного обладнання позицій у бік наших підрозділів неподалік населеного пункту Золоте-5, що є порушенням домовленостей, досягнутих 22 липня в рамках Тристоронньої контактної групи.

у свою чергу, підрозділи, залучені до проведення операції, продовжують неухильно дотримуватися умов повного та всеосяжного режиму припинення вогню та готові дати адекватну відповідь на будь-які підступні дії противника.

Бойових втрат серед підрозділів Об’єднаних сил немає.

Водночас, як вже повідомлялося, учора двоє українських військових підірвалися на невідомому вибуховому пристрої. На жаль, один військовий загинув, іншого з пораненням було доставлено до лікувального закладу.

Висловлюємо щирі співчуття родині та близьким загиблого воїна! Вічна пам’ять...

Від початку поточної доби, станом на 12.00, зафіксовано один обстріл українських позицій з боку збройних формувань російської федерації. Близько 10-ої години противник здійснив декілька черг зі стрілецької зброї в районі Авдіївки. Враховуючи провокаційних характер обстрілу, українські військові вогонь у відповідь не відкривали. Бойових втрат немає.

За повідомленням Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування оперативного угруповання російських окупаційних військ використовує запроваджений з 27 липня ц. р. режим припинення вогню для удосконалення інженерного обладнання своїх передових позицій. Окупанти мінують нові ділянки місцевості, у тому числі поза межами опорних пунктів. При цьому противник використовує як протитанкові, так і протипіхотні міни типу ПОМ-2 і ОЗМ-72 та саморобні вибухові пристрої. Високий рівень мінування місцевості призводить до втрат самих окупантів.

Так, 12 серпня ц. р. на протипіхотній міні підірвався бойовик одного з підрозділів 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК (Донецьк).

Разом з тим, підвищується небезпека для цивільного населення.

Так, 13 серпня ц. р. на тимчасово окупованій території у Луганській області поблизу н. п. Щастя (Новоайдарський район) внаслідок підриву трактора на протитанковій міні під час виконання дорожніх робіт зазнала тяжких поранень цивільна особа, яка була за кермом трактора.

Слава захисникам України!

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.