​Учора російські окупанти двічі обстріляли позиції Об’єднаних сил

Обидва випадки зафіксовано на Луганському напрямку. Бойових втрат і поранень серед особового складу Об’єднаних сил не було



Зведення прес-служби Міноборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Минулої доби російсько-окупаційні війська двічі порушили режим припинення вогню.

Обидва випадки зафіксовано на Луганському напрямку. Так, удень противник здійснив провокації з використанням стрілецької зброї в районі Катеринівки, а надвечір російсько-окупаційні війська застосували автоматичний станковий гранатомет та стрілецьку зброю неподалік Попасної.

Бойових втрат і поранень серед особового складу Об’єднаних сил не було.

Провокативні ворожі постріли не становили загрози для життя та здоров’я українських захисників, тому вогонь у відповідь вони не відкривали.

Станом на 12 годину поточної доби зафіксовано два випадки порушення домовленостей, досягнутих у рамках Тристоронньої Контактної Групи.

Поблизу Водяного противник застосував автоматичний станковий гранатомет.

Крім того, з боку тимчасово окупованої Ужівки у напрямку Водяного ворог здійснив дистанційне мінування позицій наших військ, використавши заборонені міни ПОМ-2.

Втрат з боку українських підрозділів внаслідок ворожих обстрілів немає.

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування зс рф продовжує докладати зусиль щодо підтримання у готовності до застосування оперативного угруповання російських окупаційних військ. У зв’язку з низьким рівнем укомплектованості особовим складом 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК окупанти розглядають питання про введення з січня 2021 року призову на строкову службу громадян, які проживають на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях.

Для вивчення ставлення т.зв. «військовозобов’язаних» до проходження строкової служби в з’єднаннях і частинах 1 та 2 АК під час мобілізаційних зборів 23-29 листопада ц.р. було проведено анонімне опитування «резервістів». Наразі лише 15% респондентів виявили бажання проходження військової служби. Інші ж відповіли, що будуть чинити супротив всіма способами (близько 50%), намагатимуться залишити тимчасово окуповану територію (близько 25%), спробують відкупитися або «відкосити» (10%).

Слава захисникам України!

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.