​Учора збройні формування рф тринадцять разів обстріляли позиції наших захисників

Минулої доби унаслідок ворожих дій російських формувань два військовослужбовця зі складу операції Об’єднаних сил отримали поранення



Зведення прес-служби Міністерства оборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил за минулу добу та станом на сьогодні, 2 квітня.

Російсько-окупаційні війська продовжують вести провокаційні обстріли позицій українських захисників, з метою подальшого звинувачення у порушенні режиму припинення вогню.

Учора, першого квітня, в районі проведення операції Об’єднаних сил було зафіксовано тринадцять випадків порушення режиму припинення вогню збройними формуваннями російської федерації.

Зокрема, на Донецькому напрямку неподалік Пісків російсько-окупаційні війська відкривали вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 82-го та 120-го калібрів, а біля населених пунктів Старогнатівка, Авдіївка та Водяне, що на Приазов’ї, ворог обстрілював позиції наших підрозділів із гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

Біля Водяного, що на Донеччині, російські найманці застосували у напрямку позицій українських захисників протитанковий ракетний комплекс. Неподалік населених пунктів Світлодарське, Луганське та Золоте-4 противник обстрілював наші позиції із автоматичних станкових та ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Біля селищ Шуми та Новотошківка противник відкривав вогонь з автоматичних станкових гранатометів.

Унаслідок ворожих дій два військовослужбовця зі складу операції Об’єднаних сил отримали поранення. Захисників оперативно доправили до медичного закладу, де їм надають необхідну допомогу. Стан поранених — задовільний.

На обстріли противника українські захисники дали адекватну відповідь.

Від початку поточної доби, станом на 12 годину, зафіксовано 7 випадків порушення режиму припинення вогню збройними формуваннями російської федерації. Так, на Луганському напрямку біля населеного пункту Новотошківське ворог відкривав вогонь з автоматичних станкових гранатометів.

На Донецькому напрямку поблизу населених пунктів Гнутове та Пищевик російсько-окупаційні війська відкривали вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120-го калібру, також вогонь вели із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Унаслідок ворожих дій один воїн зі складу операції Об’єднаних сил дістав поранення. Захиснику оперативно надали допомогу.

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування зс рф нарощує бойову готовність оперативного угруповання російських окупаційних військ на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях. Так, цього тижня під контролем кадрових російських офіцерів у з’єднаннях і частинах першого та другого армійських корпусів проведені командно-штабні тренування у загальній системі управління 8 армії південного військового округу зс рф з метою підтримання їх у готовності до застосування в умовах можливого загострення обстановки.

Водночас головні зусилля російської пропаганди зосереджуються на переконанні світової спільноти у нібито правомірності та виправданості можливого застосування збройних сил рф проти України, як дієвого інструменту з недопущення виникнення в Криму катастрофічної ситуації, насамперед екологічної.

Слава захисникам України!

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.