​Учора російські окупанти 17 разів порушили режим припинення вогню

Минулої доби один військовослужбовець Збройних Сил України дістав вогнепальне кульове поранення, несумісне з життям



Зведення прес-служби Міністерства оборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил за минулу добу та станом на сьогодні, 13 квітня.

12 квітня було зафіксовано 17 випадків порушення режиму припинення вогню збройними формуваннями російської федерації, серед яких 15 — обстріли позицій українських захисників та два дистанційних мінувань мінами ПОМ-2.

Зокрема, у районі відповідальності наших підрозділів неподалік селища Південне ворог вів обстріл із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120-ти мм, з озброєння БМП-1, станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

Біля населених пунктів Шуми та Зайцеве російсько-окупаційні війська відкривали вогонь із мінометів 82-го калібру, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Поблизу селища Новгородське противник відкривав вогонь з озброєння бойових машин піхоти та станкових протитанкових гранатометів.

У напрямку селища Золоте-4 збройні формування російської федерації здійснили обстріл з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї.

У районі відповідальності наших підрозділів на Донецькому напрямку, неподалік населеного пункту Піски, ворог відкривав вогонь з великокаліберних кулеметів, а біля Кам’янки — зі стрілецької зброї.

Унаслідок прицільного обстрілу позицій підрозділів Об’єднаних сил збройними формуваннями російської федерації, один військовослужбовець Збройних Сил України дістав вогнепальне кульове поранення, несумісне з життям.

Міністерство оборони України висловлює співчуття рідним, близьким та побратимам загиблого захисника. Вічна пам’ять воїну.

У напрямку населеного пункту Зайцеве ворог двічі здійснив дистанційне мінування цивільної інфраструктури з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2.

Про факти порушень з боку збройних формувань російської федерації Українська сторона СЦКК повідомила представників ОБСЄ.

Наголошуємо, Збройні Сили України неухильно дотримуються досягнутих домовленостей щодо припинення вогню та є послідовними у виконанні взятих на себе зобов’язань.

Від початку поточної доби, станом на 12 годину, російсько-окупаційні війська двічі порушили режим припинення вогню, з яких один обстріл позицій українських захисників та один перетин лінії розмежування ворожим безпілотником.

Так, неподалік населеного пункту Південне ворог відкривав вогонь з мінометів 82-го калібру. А в районі населеного пункту Майорське безпілотник противника, перетнувши лінію розмежування, здійснив скидання гранат на позиції наших підрозділів. Унаслідок цих дій один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил зазнав поранення, несумісне з життям. Ще двоє військовослужбовців дістали поранення. Воїнам оперативно надано медичну допомогу та доправлено до медичного закладу.

Міністерство оборони України висловлює співчуття рідним, близьким та побратимам загиблого захисника. Вічна пам’ять воїну.

Українські військовослужбовці й надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню.

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, росія продовжує використовувати неконтрольовані Україною ділянки кордону для переміщення на тимчасово окуповану територію в Донецькій та Луганській областях особового складу, зброї, боєприпасів, пально-мастильних матеріалів і майна військового призначення. Протягом минулого тижня до з’єднань і частин першого та другого армійських корпусів прибуло близько 250 російських військовослужбовців (переважно вихідців з далекосхідних регіонів росії), завезено понад 2 тисячі тонн пального.

Водночас командування зс рф підвищує контроль зберігання військового майна у частинах і підрозділах російських окупаційних військ і попереджає, що всі посадові особи, винні у недостачах завезеного з росії майна, будуть негайно усунені з посад та притягнуті до суворої відповідальності. З середини квітня проводитимуться раптові перевірки наявності пально-мастильних матеріалів.

Наразі це вся інформація.

Слава захисникам України!

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.