​Учора російські окупанти 7 разів порушили режим тиші

Минулої доби і до опівдня сьогодні бойових втрат серед військовослужбовців Збройних Сил України, на щастя, зафіксовано не було



Зведення прес-служби Міністерства оборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил за минулу добу та станом на сьогодні, 16 квітня.

Учора, 15 квітня, було зафіксовано 7 випадків порушення режиму припинення вогню збройними формуваннями російської федерації.

Так, у передмісті Майорська російсько-окупаційні війська відкривали вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 82-го калібру та великокаліберних кулеметів.

Окрім того, в районі населеного пункту Майорськ було зафіксовано проліт ворожих безпілотників з перетином лінії розмежування, а біля селища Новгородське ворог здійснив дистанційне мінування з ручних протитанкових гранатометів мінами ПОМ-2.

Неподалік населеного пункту Новозванівка противник здійснив обстріл позицій наших захисників із гранатометів різних систем, а біля селищ Зайцеве та Піски — зі стрілецької зброї.

Бойових втрат серед військовослужбовців Збройних Сил України за минулу добу немає.

Про дії збройних формувань російської федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК.

Від початку поточної доби, 16 квітня, станом на 12 годину зафіксовано три випадки порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань російської федерації. Так, біля населеного пункту Красногорівка ворог здійснив обстріл позицій наших воїнів зі станкових протитанкових гранатометів.

Неподалік Невельського російсько-окупаційні війська відкривали вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120-го калібру, автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. А біля Пісків противник вів вогонь по позиціях наших захисників з підствольних гранатометів та стрілецької зброї.

Українські військовослужбовці і надалі контролюють ситуацію в районі проведення операції Об’єднаних сил та дотримуються режиму припинення вогню.

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, російська пропаганда витрачає значні кошти на інформаційну продукцію для створення оманливої загрози розгортання бойових дій нібито з вини України.

Зокрема, російські окупаційні адміністрації на тимчасово окупованій території в Донецькій та Луганській областях для зйомок фейкових репортажів імітують ремонт бомбосховищ, медичних закладів. Також посилюють режим охорони адміністративних будівель та об’єктів зберігання продовольчих резервів.

При цьому фінансові затрати на проведення робіт в окремих випадках завищують у десятки разів під приводом нібито екстреної підготовки до введення режиму воєнного стану.

Водночас серед місцевого населення поширюються чутки, що необхідно самостійно робити запаси води, продуктів харчування, ліків і пального.

Наразі це вся інформація.

Слава захисникам України!

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.