​Учора російські окупаційні війська 8 разів відкривали вогонь по позиціях наших воїнів

Минулої доби втрат серед українських захисників не було. На обстріли противника наші воїни давали адекватну відповідь



Зведення Міністерства оборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил за минулу добу та станом на сьогодні, 17 вересня.

Учора, 16 вересня, російські окупаційні війська 8 разів відкривали вогонь по позиціях українських воїнів.

Поблизу населеного пункту Тарамчук противник двічі обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів 120-го калібру та артилерії калібру 122 мм. Під обстріл потрапив і сам населений пункт, унаслідок чого пошкоджено житловий будинок та прибудинкову територію.

У районі населеного пункту Піски російські найманці використали міномети калібру 120 мм.

На Луганщині ворог двічі застосував безпілотники типу «Квадрокоптер», за допомогою яких здійснив обстріл населеного пункту Щастя.

Крім того, по Щастю ворог застосував міномети 82-го калібру, пошкодивши цивільну інфраструктуру та приватні автомобілі. Унаслідок обстрілу один місцевий житель дістав поранення. Стан його здоров’я — задовільний.

З великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї окупанти обстріляли й Золоте-4.

Втрат серед українських захисників немає. На обстріли противника наші воїни дали адекватну відповідь.

Про всі факти порушень режиму припинення вогню збройними формуваннями рф повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону СЦКК.

Станом на 12-ту годину поточної доби зафіксовано 2 порушення режиму припинення вогню.

У районі населеного пункту Піски ворог використав міномет 120-го калібру. Також на Луганщині зафіксовано проліт ворожого безпілотного літального апарату із перетином лінії розмежування.

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, російські окупаційні війська продовжують інтенсивні заходи підготовки на полігонах тимчасово окупованої території в Донецькій та Луганській областях. Ворог проводить стрільби із важкого озброєння, що призводить до подальшого зростання загроз безпеці цивільного населення.

Так, 16 вересня, під час проведення тренувань зі стрільби та управління вогнем з артилерійськими підрозділами окупаційних військ, противником був обстріляний населений пункт Іллірія в Лутугінському районі тимчасово окупованої території в Луганській області. Унаслідок обстрілу пошкоджено будівлі храму Олександра Невського, зведеного в 19-му сторіччі, продовольчого магазину та будинку культури. Є постраждалі серед цивільного населення.

Командування російських окупаційних військ намагається приховати обставини та причини зазначеної події та, цілком ймовірно, спробує перекласти відповідальність за обстріли на підрозділи Об’єднаних сил.

Слава захисникам України!

Слава Україні!


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.