​У Конгресі хочуть розслідувати візит Зеленського до Пенсильванії і вимагають відставки посолки в США Маркарової

Очільник Комітету з нагляду Палати представників Джеймс Комер ініціював розслідування візиту Зеленського до Пенсильванії


Посадовець хоче дізнатися, на які кошти здійснювався візит українського президента. Також спікер Палати Представників Майк Джонсон вимагає від Зеленського відставки посолки в США Маркарової.

Джерело: Голос Америки

Зі свого боку ми публікуємо звернення спікера Палати Представників Майка Джонсона і його переклад українською, в якому посадовець вимагає від Зеленського відставки посолки в США Маркарової:


Переклад:

Конгрес Сполучених Штатів Палата Представників Вашингтон, округ Колумбія 20515-6501
25 вересня 2024 року
Володимир Зеленський
Президент України
Посольство України
3350 M St NW, Вашингтон, округ Колумбія 20007

Шановний пане Президенте Зеленський!

Я вимагаю негайно звільнити Посла України в Сполучених Штатах Оксану Маркарову.

Як ви зазначали, українці намагалися уникати «втягування в американську внутрішню політику» та «впливу на вибір американців» напередодні [президентських] виборів у листопаді. Однак цю мету було явно відкинуто цього тижня, коли посол Маркарова організувала захід, під час якого ви відвідали американський виробничий об'єкт.

Підприємство розташоване у політично суперечливому штаті, ним керував головний політичний соратник Камали Гарріс, і жодного республіканця не було запрошено, оскільки це було зроблено навмисно. Вочевидь екскурсія була партійною кампанією, спрямованою на підтримку демократів, що є втручанням у вибори. Цей недалекоглядний і навмисно політичний крок змусив республіканців втратити довіру до здатності посла Маркарової чесно й ефективно виконувати дипломатичні обов'язки в цій країні. Вона має бути негайно звільнена з посади.

Ба більше, як я вже чітко зазначав раніше, всі іноземні держави мусять утримуватися від висловлювань або втручання в американську внутрішню політику. Підтримка припинення війни Росії проти України залишається двопартійною, але наші відносини піддаються непотрібним випробуванням й безпідставно псуються, коли кандидатів на чолі президентської кампанії від Республіканської партії критикують у медіа представники вашого уряду.

Ці інциденти не мають повторитися. Дякую за вашу оперативну увагу до цього питання, сподіваюся, ви негайно вживете відповідних заходів.

Щиро,
Майк Джонсон
Спікер Палати Представників


Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Очільник Комітету з нагляду Палати представників Джеймс Комер ініціював розслідування візиту Зеленського до Пенсильванії

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.