Америка не має доказів причетності Юлії Тимошенко до вбивства Євгена Щербаня - заява

ubivstvo scherban

 
Надзвичайний та Повноважний посол США в Україні Джон Теффт заявляє, що американська сторона не має жодних офіційних доказів причетності екс-прем`єр-міністра Юлії Тимошенко до вбивства депутата і бізнесмена Євгена Щербаня.

"Колишній прокурор з боку США Марта Борщ заявила публічно на телебаченні, що не має жодних доказів вини Тимошенко. Прокурор не пам`ятає, щоб у США були будь-які докази того, що Тимошенко може бути звинувачена у цьому", - цитує агентство УНІАН слова Джона Теффта, повідомляє tymoshenko.ua.

Американський дипломат також зауважив, що не отримував листа від першого заступника генерального прокурора України Рената Кузьміна з відповідним запитом. "Я не отримував листа пана Кузьміна", - сказав він.

Водночас Джон Теффт повідомив, що отримав лист від сина Євгена Щербаня Руслана. "Ми справді отримали листа пана Щербаня. Але ми вважаємо це приватною справою. Він зробив дуже багато різних заяв, він заявив про те, що у 2005 році свідок, який свідчив, сказав, що певним чином пані Тимошенко та пан Лазаренко якісь уклали контракти на людське життя. Ми уважно це вивчили. У нас немає жодних офіційних записів про це", - наголосив дипломат.

Посол США нагадав, що такі звинувачення з боку України ґрунтуються на інтерв`ю колишнього партнера Павла Лазаренка Петра Кириченка, який дав свідчення проти нього у справі щодо відмивання грошей. "Це інтерв`ю якраз було опубліковано тут, в Україні, у жовтні цього року, коли пан Кузьмін перший раз зробив ці заяви і звинувачення", - пояснив Джон Теффт.

Як відомо, 4 квітня син Євгена Щербаня Руслан заявив про необхідність проведення розслідування можливої причетності Юлії Тимошенко до вбивства його батька. На запитання журналістів, чому він мовчав 16 років, Руслан Щербань заявив, що "боявся за своє життя і безпеку своєї родини".

Юлія Тимошенко 6 квітня заявила, що влада використовує сина Євгена Щербаня, аби помститися політичному опоненту. "Я хочу вірити, що син Євгена Щербаня зрозуміє, як підло та низько його використали, і більше так не робитиме. Бо це вже питання вищої моральної компетенції. Той, хто оцінюватиме колись його життя на цій землі, живе не в "Межигір’ї", - написала екс-прем'єр-міністр.

"Я ніколи не пробачу, що в цей ганебний сценарій втягнули сина людини, яка загинула. Для нього це справді трагедія – а не підстава для прес-конференції чи заяви. Взяти і витягнути на публіку дитину, змусити спекулювати її на пам’яті загиблого батька... Я не знаю, де беруться такі потвори, в чиїх головах народжуються такі плани... Не можна так робити. Не можна. Незалежно від рівня ненависті до політичного опонента, незалежно ні від чого", - заявила Юлія Тимошенко.

 



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.