Медведєв дозволив Україні залишитися в МС після підписання асоціації з ЄС

medved ukraina

 
Медведєв не виключає участь України в якості спостерігача в Митному союзі (МС) при одночасному членство в ЄС. Про це прем'єр-міністр повідомив сьогодні за підсумками засідання Вищої Євразійської економічної ради на рівні глав урядів. "Спостерігачам, звичайно, можна залишатися", - сказав він.


"Якщо говорити про нашу оцінці того, в якій стадії перебуває український інтеграційний процес, то наша оцінка дуже проста, вона полягає в тому, що як тільки Україна підпише договір про асоційоване членство в Євросоюзі, вона і де-юре і де-факто практично закриє для себе можливості повноцінної участі у Митному союзі", - сказав Медведєв.

Прем'єр зазначив, що прийняте рішення - це суверенне рішення України. "Поміститися на двох стільчиках не вдасться", - підкреслив Медведєв, додавши, що Києву не варто ображатися на наслідки. Вони полягають в тому, що після початку виконання договору між Україною та ЄС на ринок України хлинуть європейські товари, які будуть відрізнятися високою якістю і низькою ціною і будуть, за словами Медведєва, "пробиватися на наш ринок".

Щоб запобігти безконтрольного надходження українських і європейських товарів, Росія буде використовувати всі механізми, застосування яких не заборонено Світовою організацією торгівлі. "У цьому випадку для України особливий режим, партнерський режим, який діяв досі, він закінчиться. Так, ми будемо дружити, ми будемо торгувати, але це буде торгівля така ж, як ми ведемо з нашими іншими партнерами - без будь-яких привілеїв і, навпаки, можливо, навіть з обмеженнями", - підкреслив Медведєв.

Він закликав Україну прорахувати всі наслідки. "Нехай продають свою продукцію в Європу... Хай спробують продати", - побажав українським партнерам глава уряду РФ, повідомляє ІТАР-ТАСС.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.