Китайська газета розповіла подробиці про страту дядька Кім Чен Ина

strata dyadka

 
Китайська державна газета Wen Wei Po опублікувала статтю з докладним описом страти дядька лідера КНДР Кім Чен Ина. Як повідомляє 3 січня The Independent, китайські журналісти стверджують, що Чан Сон Тхека заживо згодували собакам.


За даними Wen Wei Po, дядю північнокорейського лідера і ще п'ятьох обвинувачених у тій же справі роздягли і віддали на поживу 120 псам, яких до цього три дні не годували. Видання стверджує, що процес страти зайняв близько години і відбувався на очах у сотень північнокорейських чиновників.

При цьому офіційного підтвердження цієї інформації з боку КНДР або незалежних джерел поки не надходило. Ряд видань не виключає, що за публікацією цього матеріалу стоїть офіційний Пекін, незадоволений новим курсом Пхеньяна, і намагається у зв'язку з цим виставити недавніх партнерів в невигідному світлі і ще сильніше ускладнити відносини КНДР з західними країнами.

Крім того, в правдивості викладеної в статті інформації засумнівалися окремі правозахисники. На їх думку, подібні методи надто жорстокі навіть для північнокорейського режиму.

Раніше в пресі фігурувала інформація, згідно з якою Чан Сон Тхек і його соратники були 12 грудня розстріляні в будівлі міністерства держбезпеки в Пхеньяні, причому деякі джерела стверджували, що для цього використовувалися зенітні кулемети, а на страті були присутні кілька високопоставлених чиновників Трудової партії. Втім, ця версія офіційного підтвердження також не отримала.

Це не єдина розбіжність свіжої заяви китайської преси з відомостями про страту дядька Кім Чен Ина, яку журналістам вже вдалося отримати раніше. Так, повідомлялося про сім, а не про п'ять соратників Чан Сон Тхека, страчених разом з ним. За деякими даними, серед страчених були два члени Трудової партії, два члени уряду і двоє військовослужбовців.

Сам Кім Чен Ин згадав страту свого дядька в новорічному зверненні до народу. Лідер КНДР зазначив, що Трудова партія повинна очиститися від фракціонерів, що руйнують її єдність. За словами північнокорейського лідера, страта його дядька допомогла згуртувати націю.

Дядька чинного лідера КНДР називали другою особою в країні. Він вважався політичним наставником Кім Чен Ина в часи, поки той ще не міг керувати країною самостійно. Офіційно Чан Сон Тхеку було пред'явлено звинувачення у витраті державних коштів на жінок і наркотики, проте його обгрунтованість викликала у багатьох експертів сумніви. За однією з версій, причиною страти дядька лідера КНДР став його надмірний вплив на політичне життя країни, повідомляє lenta.ru.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Эта ночь тоже прошла для нас неспокойно. Враг продолжает беспокоить воздушное пространство Украины ракетно-«шахедными» атаками

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.