Польща хоче оскаржити результати розслідування авіакатастрофи під Смоленськом

polska smolensk

 
Новий уряд Польщі може оскаржити підсумки розслідування катастрофи під Смоленськом, в якій загинули президент Польщі Лех Качиньський і ряд високопосадових польських чиновників, повідомляє ВВС.


Про необхідність оскаржити підсумки розслідування заявив кандидат на пост міністра закордонних справ Вітольд Ващиковський.

«Потрібно попросити міжнародних експертів, щоб вони провели аудит звіту Анодіної (Тетяна Анодіна - голова Міждержавного авіаційного комітету), звіту Міллера, вказали нам на проблеми», - сказав він.

«Ми поскаржимося в Страсбурзі на затягування розслідування російським слідством, в арбітражні суди - на утримання нашого майна, щоб був винесений вердикт, що зобов'язує Росію віддати нам майно», - додав пан Ващиковський.

Проте трохи раніше лідер партії «Закон і справедливість» Ярослав Качиньський заявив, що не планує скликати міжнародну комісію для розслідування аварії.

Розслідування МАК встановив, що усі системи літака до зіткнення із землею працювали нормально, через туман видимість на аеродромі була нижчою за припустиму для посадки, екіпаж про це повідомили.

МАК назвав причинами катастрофи неправильні дії екіпажу літака і психологічний тиск на нього.

Комісія державної авіації з розслідування авіакатастроф МВС Польщі визнала причиною катастрофи помилку екіпажу, виділивши в якості фактора події недостатнє аеронавігаційне забезпечення польоту з боку диспетчерів аеродрому Смоленськ-Північний.

Президентський лайнер Ту-154М зазнав аварії при заході на посадку 10 квітня 2010 року Всі, хто знаходилися на борту, загинули.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Заява спікера Джонсона нарешті підкріплена його рішучістю винести на голосування 60 мільярдів доларів допомоги від США Україні

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.