​Сирійці збили російського літака. Росія винить у цьому Ізраїль

росія звинувачує Ізраїль в опосередкованій відповідальності за помилкове збиття сирійською протиповітряною артилерією російського військового літака з 15 людьми. москва пригрозила Ізраїлю діями у відповідь на те, що було названо ворожим актом, повідомляє «Голос Америки».


Літак був над Середземним морем біля узбережжя Сирії і наближався до російської бази в Латакії.

Російське міністерство оборони у вівторок заявило, що їхній літак ІЛ-20, який використовують для електронної розвідки, зник з радарів у понеділок уночі, коли військові Ізраїлю та Франції проводили повітряні удари в Сирії.

Ізраїлю закидають, що його винищувачі F-16 здійснювали авіарейд з боку Середземного моря, про який росію попередили лише за 1 хвилину. За твердженнями росіян, ізраїльські бойові літаки прикривалися російським.

За словами неназваної особи у США, яку CNN називає обізнаною з інцидентом, війська президента Ассада намагалися відбити ізраїльський напад на сирійські цілі в регіоні Латакія, де розташовані також російські бази.

Сирійські ЗМІ повідомили, що російський літак потрапив під ворожий вогонь, коли повертався на летовище в Латакії.

Ізраїльські військові відмовилися від пояснень, заявивши: «Ми не коментуємо закордонних повідомлень».

Представник французьких військових заявив агентству AFP, що французька армія заперечує будь-яку причетність до обстрілу.

Офіційний речник Пентагона сказав: «Ті ракети не були запущені американськими військовими, і ми зараз не маємо нічого більше».

Російські військові втратили кілька великих літаків від початку участі у війні в Сирії на боці президента Ассада, починаючи з 2015 р.

У березні цього року російський військовий транспортний літак розбився під час посадки на базі у Сирії, де загинули усі 39 людей на борту.

У грудні 2016 року у Чорне море упав літак, який віз до Сирії військових співаків і танцюристів - загинули 92 особи.

москва офіційно повідомляє про окремі випадки загибелі своїх військових, але не подає загальні дані втрат.

президент путін проголосив державною таємницею інформацію про сучасні військові втрати росії.

Російський військовий літак ІЛ-20. Фото VOA



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

За минувшие сутки рашисты ударили Искандером по железной дороге в Смиле - поражена гражданская инфраструктура и логистические сообщения

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.