​Очільник НАТО підтвердив, що у Польщі буде склад армії США, на будівництво якого Альянс виділить 260 мільйонів доларів

Генеральний секретар НАТО підтвердив, що Альянс виділить 260 мільйонів доларів на будівництво складу для американських військ у Польщі. Йдеться про базу для армії США в ґмінній управі Повідз (Великопольське воєводство). Там мають зберігати броньовані машини, боєприпаси і зброю американської бригади, повідомляє Польське радіо.


Очільник НАТО Єнс Столтенберґ повідомив, що інвестиція, що отримала фінансування штаб-квартири, є ключовою завдяки близькості великого аеропорту.

«Ця інвестиція в інфраструктуру в центральній Польщі є частиною більших зусиль, що зміцнюють військову мобільність. Завдяки попередньому розміщенню обладнання ми збільшимо готовність наших військ до дій. Йдеться також про здатність швидко перевозити людей, а не лише важку техніку. Це значуща інвестиція, що показує, як НАТО співпрацює зі США. Американські сили там дислокуються на основі двосторонньої угоди, але їх підтримують натівські інвестиції. Це добре для НАТО і для нас усіх», - сказав Столтенберґ.

Експерти нагадують, що попереднє розміщення військової техніки – це практика, яку застосовували під час холодної війни. У разі конфлікту це дозволить Сполученим Штатам швидко підтримати союзні війська тисячами солдатів. Видання «The Wall Street Journal» нещодавно повідомило, що така практика не є настільки важкою для бюджету, як постійні бази. Будівництво складу має початися влітку і триватиме два роки.

Єнс Столтенберґ. Фото EPA



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.