​Американці судитимуться з Western Union через грошові перекази терористам з «ЛДНР»

Американські громадяни позиваються до Western Union і Money Gram та російських ВТБ і «Сбербанку» через грошові перекази угрупованню «ДНР». Родина Куїнна Лукаса Шенсмена – він загинув на борту «Боїнга» МН17 у 18 років – подала на ці фінансові установи позов до суду США, повідомляє «Голос Америки» з посиланням на Радіо Свобода.


«Усвідомлюємо, що сина не повернути, але хочемо покарати всіх причетних до його вбивства» – так аргументувала свій позов родина загиблого. А її адвокат Девід Прессмен пояснив суть позову так: гроші проросійським сепаратистам надходили за сприяння розташованих у США компаній, які здійснюють грошові перекази, а також російських банків. На ці гроші угруповання «ДНР» купувало зброю і боєприпаси. Цікаво, що Прессмен у 2014–2016 роках працював заступником постійного представника США при ООН і російсько-українське протистояння в ООН у питанні війни на Донбасі розгорталось якраз на його очах.

Міжнародні компанії не можуть здійснювати операції з ОРДЛО, це заборонено санкціями. Тобто ані Western Union, ані Money Gram, ані навіть російські банки перераховувати гроші на окуповану територію не можуть. Разом з тим, за роки війни там була вибудувана «сіра» фінансова система. В угруповань на окупованій частині Донбасу є свій «Центробанк», а зв’язок з міжнародними фінансовими системами відбувається через банки сепаратистського регіону Південна Осетія. Оскільки та визнана деякими державами, є можливість проводити операції в іноземній валюті, пояснює економіст та фінансовий аналітик Олексій Кущ.

«Десятки мільярдів рублів проходять через цю фінансову систему», – говорить аналітик.

У Донецьку та Луганську існує свій бізнес із переведення у готівку грошей з карток. Навіть «офіс» із вивіскою Western Union у Донецьку досі працює.

«Є підпільна конторка «Вестерна», але там божевільні відсотки», – підтвердив 5 квітня Радіо Донбас.Реалії житель Донецька. Звісно, цей «Вестерн» фіктивний – кошти туди завозять або з росії, або з підконтрольної уряду України території.

Пошкоджена російська ракета, якою збили «Боїнг» МН17. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Вчера поздно вечером враг атаковал многострадальный Харьков. Также в 7 часов утра были нанесені ракетные ударі по Одессе и предместью города Сумы

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.