У Гаазькому трибуналі розпочалося попереднє розслідування подій на Евромайдані

gaag rassledovanie

 
Прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі ( Гаазький трибунал) Фато Бенсуда вирішив відкрити попередню експертизу за заявою влади України, яка просить Гаазький трибунал розслідувати події в Україні під час Евромайдану. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Гаазького трибуналу, передають «Конфлікти і закони».


Як наголошується, експертиза розпочата для того, щоб встановити, чи дотримані критерії Римського статуту для початку судом розслідування ситуації в Україні.

«Зокрема, відповідно до статті 53 (1) Римського статуту, прокурор розглядає питання юрисдикції, прийнятності та інтересів правосуддя», - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, 17 квітня уряд України подав заяву в Гаазький трибунал з проханням розслідувати можливі злочини, скоєні на території України з 21 листопада 2013 року по 22 лютого 2014 - під час Евромайдану.

Генеральна прокуратура України інкримінує усуненому Верховною Радою з посади Президента України віктору януковичу організацію масових вбивств у Києві під час Евромайдану. 18-20 лютого в центрі Києва під час зіткнень між правоохоронцями та учасниками Евромайдану загинули більше 100 осіб.

Раніше Кабінет міністрів України звернувся до Конституційного суду України за висновком щодо ратифікації Римського статуту.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.