Надія Савченко отримала нагороду «За Свободу» від Атлантичної Ради

savchenko nagoroda

 
Атлантична Рада відзначила боротьбу за свободу та демократію народного депутата України Надії Савченко та презентувала їй нагороду «За Свободу». Сенатор США Джін Шахін вручила нагороду сестрі української льотчиці Вірі під час Глобального Форуму у Вроцлаві.


Про це повідомляє прес-служба партії «Батьківщина», передають «Конфлікти і закони».

«Надія не здалася і не зламалася. Вона обіцяла продовжувати боротьбу за власну свободу та свободу нашої держави до останнього подиху. Я щиро вдячна всім вам за цю нагороду, за те, що ви пам‘ятаєте про Надю і докладаєте зусиль для її звільнення. Я дякую колегам Надії – депутатам парламентської фракції «Батьківщина» за те, що вони продовжують наполегливо боротися за її звільнення», – наголосила Віра Савченко під час церемонії.

Як зазначив заступник Голови партії «Батьківщина», Голова парламентського Комітету з прав людини Григорій Немиря, який також взяв участь у церемонії нагородження, «сьогодні ми шануємо мужність і силу духа Надії Савченко, яка для усього світу стала уособленням боротьби українського народу за свою незалежність і свободу».

Нагородою «За Свободу» Атлантична Рада відзначає надзвичайних особистостей та організації, які виборюють свободу по всьому світові. Нагороду було започатковано у 2009 році у 20-ту річницю падіння Берлінського Муру. Зокрема, Нагороду за Свободу отримували: від імені народу Америки Держсекретар США Хілларі Клітон; від імені народу Польщі колишній Президент Польщі Лех Валенса; від імені чеського та словацького народів колишній Президент Чехословаччини Вацлав Гавел; Президент Європарламенту Єжі Бузек; колишній Президент Польщі Алєксандр Кваснєвські; колишній Генсектатарь НАТО та Високий Представник ЄС Хав‘єр Солана; Сенатор США Джон Маккейн та від імені польського народу Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

Цього року, окрім Надії, нагороди «За Свободу» отримали друг України, колишній Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт, польський режисер Агнешка Холланд, студенти, факультет та адміністрація Донецького Національного Університету, посмертно буде нагороджено відомого російського опозиціонера Бориса Нємцова.

Довідково: Вроцлавський Глобальний Форум – це провідна трансатлантична конференція, яка збирає разом видатних політиків, підприємців для обговорення ключових цінностей демократії, процвітання та безпеки. Форум організований Атлантичною Радою, Польським Інститутом у Міжнародних Справах та містом Вроцлав.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.