​Вільнюський суд вручив Горбачову повістку у справі 13 січня

Вільнюському окружному суду (ВОС), що розглядає справу за 13 січня 1991 року, вдалося вручити повістку колишньому президенту Радянського Союзу Михайлу Горбачову, повідомляє delfi.lt.


«Вручена повістка і вручена 28 грудня», - сказала в четвер суддя Айнор Корнелія Мацявічене, яка розглядає цю справу. За її словами, повістка в суд М. Горбачову була направлена звичайною поштою на адресу Фонду М. Горбачова. Суд отримав повідомлення про вручення судової повістки. В адресованому суду листі є підпис М. Горбачова.

Більше ніяких документів суд не отримав - не повідомляється, чи має намір свідок прибути на процес в Литві, чи згоден він дати показання за допомогою відеоконференції. У цій повістці вказано всі заплановані дати судових засідань. Суд вказав, що згоден провести відеоконференцію для опитування цього свідка. У порядку денному також міститься прохання, щоб 85-річний М. Горбачов вказав особу, з якою можна було б підтримувати зв'язок з приводу дистанційного опитування.

Ще одна повістка була відправлена йому по електронній пошті, третя повістка - через Міністерство юстиції.

ВОС в жовтні минулого року ухвалив опитати М. Горбачова в якості свідка. Прохання опитати колишнього лідера Радянського Союзу подали син загиблого під час кривавих січневих подій Аполінараса Повілайтіса Робертас Повілайтіс і його адвокат. Сам М. Горбачов раніше заперечував, що давав наказ стріляти в Вільнюсі.

Як відомо, в ніч на 13 січня 1991 року в результаті дій радянських військових біля Будинку друку, телевежі і будівлі Литовського радіо і ТБ було вбито 14 цивільних осіб. Сотні людей отримали поранення.

Фото AFP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.