​Суд Вашингтона повинен винести вирок екс-раднику передвиборного штабу Трампа

Суддя окружного федерального суду Вашингтона, округ Колумбія, повинен визначити міру покарання Джорджу Пападопулосу - фігуранту справи про змову між виборчим штабом Трампа і росією.


9,500 доларів штрафу і до 6 місяців в'язниці - таке покарання запросив для Джорджа Пападопулоса спецпрокурор Роберт Мюллер, який розслідує справу про змову між виборчим штабом Дональда Трампа і росією, повідомляє «Голос Америки».

Екс-радник передвиборного штабу Трампа визнав себе винним у наданні неправдивих свідчень агентам ФБР. У запропонованому прокуратурою меморандумі, на підставі якого суддя приймає рішення, вказані порушення з боку Джорджа Пападопулоса. Зокрема, Роберт Мюллер зазначає, що обвинувачений збрехав агентам ФБР під час першого інтерв'ю 27 січня 2017 року, хоча «було сказано прямим текстом, що надання неправдивих свідчень федеральним агентам є злочином... Обвинуваченого повідомили про важливість розслідування. Він також збрехав про свої контакти з росіянами та їх посередниками під час виборчої кампанії, щоб применшити свою роль в якості свідка, а також обсяг інформації, якою володіли члени виборчого штабу щодо його контактів».

Йдеться про професора Джозефа Міфсуда - на той момент директора Лондонської академії дипломатії. Повідомляється, що Міфсуд 24 березня 2016 року познайомив Джорджа Пападопулоса з росіянкою Ольгою, за словами професора, родичкою президента росії володимира путіна. Міфсуд також познайомив екс-радника передвиборчого штабу Трампа з громадянином росії Іваном Тимофєєвим, який нібито має зв'язки в мзс росії.

У квітні 2016 Джозеф Міфсуд сказав колишньому співробітнику кампанії Трампа, що у «росіян є «компромат» на Хілларі Клінтон у вигляді тисячі електронних листів». Під час наступних зустрічей з професором Міфсудом, Ольгою та Іваном Тимофєєвим обговорювалася можливість зустрічі представників росії з членами виборчого штабу Дональда Трампа, йдеться в меморандумі.

«Обвинувачений вважав, що вона [Ольга] має зв'язки з високопоставленими офіційними особами російського уряду і може допомогти йому організувати поїздку в росію. Він [Пападопулос] повідомив виборчому штабу Трампа про зв'язки Ольги. Під час виборчої кампанії він [Джозеф Пападопулос] часто листувався з нею [Ольгою] по електронній пошті і спілкувався по «Скайпу», - йдеться в документі.

Прокуратура зазначила, що Пападопулос пішов на угоду зі слідством, і «уряд погодився повідомити суд під час винесення остаточного рішення про співпрацю зі слідством і про те, що обвинувачений буде і надалі надавати необхідну інформацію».

Адвокат Джорджа Пападопулоса Роберт Стенлі у своєму меморандумі вказав, що його підзахисний відповідав на запитання слідчих ФБР щодо професора Міфсуда, Ольги, Картера Пейджа, Сергія Мілліанна (громадянина США, який приїхав з Білорусі та займає посаду президента російсько-американської торгової палати, можливого учасника так званого «Досьє Трампа»). Роберт Стенлі також вказав, що Пападопулос збрехав агентам ФБР з власних причин, але не ставив за мету перешкоджати розслідуванню. За словами адвоката, він сказав агентам: «Хочу допомогти країні і вам, хлопці, але не хочу ризикувати своєю кар'єрою».

«Після свого арешту 27 липня 2017 року Джордж повністю співпрацював зі слідчими ФБР, - написав адвокат. - Він також детально описав зустріч на кінці травня 2016 року зі міністром закордонних справ Греції, під час якої сказав, що росіяни мають «компромат» на Хілларі Клінтон... Важливо, що Джордж розповів слідчим, що 31 березня 2016 року, під час зустрічі «Ради з національної безпеки» у Вашингтоні, повідомив Дональда Трампа, Джеффа Сешнса і всіх інших, що у нього є контакти, які хочуть допомогти організувати зустріч між Трампом і російським президентом володимиром путіним».

Остаточне рішення про міру покарання для Джорджа Пападопулоса буде винесено сьогодні після обіду.

Дональд Трамп неодноразово заявляв, що ніякої змови його виборчого штабу з росією не було.

Джордж Пападопулос. Фото LinkedIn



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.