​Трамп пожалів засудженого Манафорта, але промовчав про можливість його помилування

Президент США Дональд Трамп висловив жаль з приводу вироку Полу Манафорту в суді у Вашингтоні. Про це Трамп заявив, відповідаючи на запитання ЗМІ. «Це сумна ситуація, - заявив Трамп, - З людської точки зору, це дуже сумно. Мені дуже його шкода». Водночас президент США заявив, що не думав про помилування Манафорта, повідомляє «Голос Америки».


«Я ще навіть не думав про це. Зараз я про це не думаю», - наводить слова Трампа видання The Hill.

Видання The New York Times повідомило, що у штаті Нью-Йорк з подачі місцевої прокуратури висунуто нові звинувачення проти Манафорта. Звинувачення стосуються махінацій з іпотекою та ін. Численні оглядачі відзначають, що дані звинувачення покликані гарантувати, що навіть у разі президентського помилування Манафорт не зможе уникнути ув'язнення.

Раніше суд у Вашингтоні засудив Манафорта до 73 місяців ув'язнення загалом за звинуваченнями, пов'язаними з його лобізмом в інтересах клієнтів з України. Але 30 місяців з цього терміну Манафорт відбуватиме одночасно з терміном згідно з попереднім вироком у Вірджинії, а решту 43 місяці - після. Загалом, згідно з двома вироками, Манафорт проведе за ґратами більше шести років, згідно з покараннями, призначеними у двох судових процесах.

Раніше президент США послідовно робив заяви, які вказують, що він вважає переслідування Пола Манафорта випадком вибіркового правосуддя, яке мотивоване близькістю Манафорта до Трампа. Трамп також неодноразово вказував на відсутність ознак змови з росією у звинуваченнях проти Манафорта. Судді в обох справах щодо Манафорта (у Вашингтоні та Вірджинії) також відзначили, що справи не стосувались закидів про змову штабу Трампа з росією, і не дали відповідей на запитання, чи така змова мала місце.

Очікується, що незабаром слідство спеціального прокурора США Роберта Мюллера, робота якого стосується втручання росії у політичні процеси у США, представить Конгресу США доповідь з висновками.

Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

В ночь на сегодняшний день противник нанес авиационный удар по Украине с применением 3 крылатых ракет и одной противорадиолокационной ракеты

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.