​Трамп програв справу щодо своїх податкових декларацій у Верховному Суді

Верховний суд США відмовив у задоволенні запиту колишнього президента Дональда Трампа і підтвердив дозвіл на передачу його податкових декларацій прокурорам Нью-Йорка. Своє рішення суд опублікував без додаткових коментарів. Попри це, документи не підлягатимуть оприлюдненню для громадськості, а їх зміст буде захищено в рамках судових правил, повідомляє «Голос Америки».


Постанова Верховного суду США

Улітку минулого року Верховний суд США дозволив виконати рішення суду нижчої інстанції, згідно з яким прокурори Нью-Йорка могли отримати податкові документи президента. Разом з цим, суд не дозволив отримати доступ до документів Конгресу США. Дональд Трамп намагався оскаржити таке рішення на інших підставах.

Сайрус Венс, прокурор Мангеттена, який веде справу про податкові декларації Трампа, відреагував на рішення суду у своєму Twitter. «Робота продовжується», - написав він. Адвокати колишнього президента поки не коментують новин.

Восени минулого року видання New York Times, у розпорядженні якого опинилися копії податкових документів президента, повідомило, що за минулі 17 років Дональд Трамп або не сплачував зовсім, або платив невелику суму федеральних податків.

«Упродовж 10 років з попередніх 15 не платив податків з прибутку, бо він декларував, що втрачав більше грошей, ніж заробляв», - йдеться у розслідуванні.

Крім цього, New York Times стверджує, що у рік свого обрання та у 2017-му році, коли він вже був президентом, Дональд Трамп заплатив у вигляді федеральних податків на прибутки лише по $750 доларів.

Сам Дональд Трамп назвав такі твердження повністю вигаданими. «Насправді, я платив податки, і ви це побачите одразу, коли будуть мої податкові декларації», - заявив Трамп після публікації розслідування. Утім, з того часу своїх податкових декларацій колишній президент не оприлюднив.

Фото AFP



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.