​Екс-радник Білого дому позивається до оточення Трампа через переслідування після його свідчень у процесі імпічменту

Підполковник Сухопутних військ США у відставці, колишній представник Ради з національної безпеки при президенті США Александр Віндман подав судовий позов до особистого адвоката екс-президента Трампа - Руді Джуліані та Трампа-молодшого, звинувативши їх та інших представників попередньої адміністрації Білого дому у змові із метою залякування, повідомляє Голос Америки з посиланням на CNN.


Віндман, що має українське коріння, був провідним свідком у процесі щодо імпічменту президента Дональда Трампа.

На слуханнях у Конгресі він визнав, що двічі засвідчував стурбованість стосовно кроків адміністрації Трампа по відношенню до України. Зокрема, після зустрічі представників української влади з Джоном Болтоном (тоді радник президента з питань національної безпеки) та після телефонної розмови між президентами США та України.

Як повідомляв «Голос Америки», після конгресових слухань син президента США Дональд Трамп-молодший твітив: «Якби не фантастичні розслідувальні навички [лідера конгресового розслідування щодо імпічменту у Палаті представників, конгресмена Адама Шиффа - ред.], Дональду Трампу було би складніше знайти, кого необхідно звільнити. Дякую, Адаме!»

Улітку 2020 Віндман заявив, що залишає службу у Збройних силах США, назвавши причинами такого рішення переконаність, що його майбутнє там «завжди буде обмеженим» через політичну помсту з боку Трампа.

Його адвокат тоді сказав, що Віндман став жертвою «кампанії тиску, залякувань та помсти» після свідчень у процесі імпічменту.

Представник Віндмана також заявив американським ЗМІ, що «президент США намагався примусити Віндмана обрати між дотриманням закону або ж догоджанням президенту. Між відданістю його клятві та захистом його кар'єри. Між захистом власного кар'єрного зростання та кар'єри інших військових». У Пентагоні тоді заперечували тиск на Віндмана з політичних мотивів.

У своєму позові, поданому до суду в Окрузі Колумбія, Віндман твердить, що родина Трампа, його адвокати та інші представники Білого дому намагались залякати його і помститись за його свідчення у Конгресі. У позові йдеться, що він хоче відшкодування, розмір якого не вказується.

Александр Віндман. Фото Reuters



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Враг продолжает атаковать нашу страну по ночам ракетами, шахедами, а также обстреливать ракетными системами залпового огня

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.