​Компанію Трампа визнали винною в податковому шахрайстві, хоча причетність до цього шахрайства Трамп заперечує

У вівторок компанію Дональда Трампа визнали винною в податковому шахрайстві у справі, порушеній окружним прокурором Мангеттена. Обвинувальний вирок був винесений на другий день дебатів, які завершили судовий процес, в якому компанію Trump Organization звинувачували в співучасті в махінаціях топ-менеджерів щодо ухилення від сплати податку на доходи фізичних осіб за пов’язані з роботою пільги, такі як безкоштовна оренда квартир і розкішні автомобілі, повідомляє «Голос Америки».


Прокурори Нью-Йорка розслідували справу колишнього президента та його бізнес три роки. У якості покарання Trump Organization може бути оштрафована на суму до 1,6 мільйона доларів — відносно невелика сума для компанії такого розміру, хоча засудження може ускладнити деякі з її майбутніх угод.

Дональд Трамп, який нещодавно оголосив, що знову балотуватиметься в президенти, заявив, що справа проти його компанії є частиною політично вмотивованого «полювання на відьом», яке проти нього ведуть демократи.

Сам Трамп не був звинувачений по цій справі, але прокурори стверджували, що він «точно знав, що відбувається». Трамп і юристи компанії це заперечують.

Справа проти компанії здебільшого була побудована на свідченнях колишнього фінансового керівника Trump Organization Аллена Вайссельберга, який раніше визнав себе винним у звинуваченнях у маніпулюванні бухгалтерськими книгами компанії та своїм власним компенсаційним пакетом для незаконного зниження своїх податків.

Вайссельберг дав свідчення в обмін на обіцяне прокуратурою п'ятимісячне ув'язнення.

Щоб засудити Trump Organization, прокурори повинні були переконати присяжних, що Вайссельберг або його підлеглий, старший віце-президент Джеффрі МакКонні, були членами «вищого керівництва», які діяли від імені компанії, і що компанія також отримала вигоду від його махінацій.

Під час судового процесу, який тривав місяць, юристи Trump Organization неодноразово заявляли, що «Вайсельберг зробив це для Вайссельберга». Вони стверджували, що виконавчий директор став шахраєм і зрадив довіру компанії. Вони стверджували, що нікого в родині Трампа чи компанії звинуватити не можна.

Хоча Вайcсельберг давав свідчення в якості свідка звинувачення, він намагався взяти відповідальність на себе, заявивши, що ніхто в сім'ї Трампа не знав, що він робив.

«Це моя особиста жадібність, яка призвела до цього», – заявив Вайссельберг.

Вайссельберг, який визнав себе винним в ухиленні від сплати податків на додаткові пільги в розмірі 1,7 мільйона доларів, засвідчив, що він і Макконні змовилися приховати цю додаткову компенсацію, вираховуючи їх вартість з його зарплати до оподаткування та подавши підроблену податкову форму.

Під час свого заключного слова прокурор Джошуа Стейнгласс спробував спростувати твердження, що Трамп нічого не знав про махінації. Він показав присяжним підписаний Трампом договір оренди оплаченої компанією квартири Вайссельберга, а також записку, підписану Трампом, яка дозволяє скоротити зарплату іншому керівнику, що отримав пільги.

«Містер Трамп прямо санкціонує податкове шахрайство», — стверджував Стайнгласс.

Разом з тим, проти колишнього президента Дональда Трампа триває окреме розслідування, яке веде окружний прокурор Мангеттена Елвін Брегг, який обійняв посаду в січні.

У цьому розслідуванні слідчі перевіряють, чи Дональд Трамп ввів в оману банки та інших щодо вартості своїх активів у сфері нерухомості, полів для гольфу та інших активів — звинувачення в рамках позову генерального прокурора Нью-Йорка Летиції Джеймс проти колишнього президента та його компанії.

Окружна прокуратура також розслідує, чи були порушені будь-які закони штату, коли союзники Трампа здійснювали виплати двом жінкам, які стверджували, що мали сексуальні стосунки з Трампом кілька років тому.

Ближче до кінця свого перебування на посаді минулого року Венс доручив слідчим надати докази лаві присяжних для можливого висунення звинувачення Трампу. Однак після вступу на посаду Бреґ розпустив лаву присяжних, щоб надати справі новий поштовх.

У понеділок він підтвердив, що для розслідування було призначено нового головного прокурора.

Елвін Брегг. Фото АР



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

В отличие от предыдущих ночей, эта ночь выдалась неспокойной - противник опять атаковал нашу страну беспилотниками типа «шахед»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.