Прокуратура Деснянського району столиці викрила схему квартирного шахрайства

prok riev new

 
Прокуратурою Деснянського району столиці викрито злочинну схему незаконного заволодіння комунальними  квартирами.


На разі порушено 2 кримінальні справи за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману з використанням підроблених документів, у тому числі рішень суду (ч.3 ст. 358 КК України – підроблення документів, печаток, бланків та їх збут чи використання, ч.3. ст. 190 КК України – шахрайство вчинене у великих розмірах).

Встановлено, що дві квартири на вул. Жукова, 35/24 та проспекті Лісовий, 24 належали самотнім людям похилого віку, які померли та були зняті з реєстраційного обліку. В обох випадках квартири не були приватизовані, тобто належали до комунальної власності.

Як з’ясувалося у ході прокурорської перевірки, шахраї, використовуючи інформацію про наявність в районі комунальних квартир, які стали вільними через смерть власників, підробляли рішення суду, щоб зареєструвати власність в БТІ. Після чого  квартири декілька разів перепродавалися. Таким чином, комунальне майно набувало статусу приватного.

Прокуратурою району також подано 2 позови до райсуду про визнання недійсним договорів, на підставі яких майно було відчужено, та зобов’язанням повернути майно територіальній громаді Києва.

Аналогічну схему відчуження комунального майна зафіксовано при переоформленні квартири, що розташована на вул. Мілютенко, 44-б. Але у цьому випадку власник просто деякий час не проживав у своєму помешканні. За його відсутності квартира незаконно набула нових господарів.

За дорученням прокуратури району щодо цього факту райуправлінням міліції  вже порушено кримінальну справу за використання підроблених документів (ч. 3. ст. 358 КК України), повідомляє відділ зв’язків із засобами масової інформації прокуратури міста Києва.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.