Будівництвом розв’язки на Поштовій площі влада демонструє черговий приклад беззаконня

img 0884

 
Початком будівництва розв’язки на Поштовій площі столична влада демонструє приклад беззаконня у Києві. Про це йдеться у заяві фракції «УДАР» у Київраді.


«З 27 серпня на Поштовій площі обіцяють повністю перекрити рух транспорту. Не виникає сумнівів, що будівництво розв’язок у Києві вкрай потрібно, щоб збільшити пропускну спроможність міста і врятувати киян від стояння у «корках». Але це не виключає того, що все повинно відбуватися згідно з діючим законодавством», - заявила заступник голови фракції УДАР у Київраді Наталія Новак.

За словами депутата, перед тим, як розпочати реконструкцію, найперше потрібно було відвести земельну ділянку.

«Цього не було зроблено. Така практика, власне, застосовувалася командою Попова і при будівництві інших об’єктів. Друге грубе порушення законодавства – реконструкція Поштової площі розпочинається без затвердженої проектно-кошторисної документації. І третє – розпочинаючи будівництво, влада бере на себе бюджетні зобов’язання без передбачених для цього коштів у бюджеті міста, тобто будують «у борг», що заборонено законодавством», - наголошує Н. Новак.

Тільки 9 серпня Олександр Попов заявив, що Поштову площу реконструюють за проектом «Київдормістпроекту», - зазначають у столичному осередку «УДАРу».

«Хоча навіть після початку робіт не відомо, яким буде остаточний вигляд Поштової площі після реконструкції. Тоді виникає запитання: що саме затвердила Головкиївархітектура?» – йдеться у заяві.

В «УДАРі» нагадують, що розроблений Інститутом «Київдормістпроект» проект, який збирається реалізувати влада, не брав участі в жодних конкурсах, а був залучений до проектування через тендер з одним учасником. Його не виносили на обговорення та навіть попереднє ознайомлення громадськості.

«І на засіданні Містобудівної ради Києва більшість висловилася за альтернативний проект реконструкції. Тим не менше, влада одноосібно, не почувши думку киян, дала «зелене світло» проекту «Київдормістпроекта» (який в тому числі передбачає будівництво торгівельного центру), що свідчить про превалювання комерційних інтересів над громадськими», - наголошує Н. Новак.

«УДАР» вимагає від правоохоронних органів звернути увагу на порушення законодавства при будівництві розв’язки на Поштовій площі, а від столичної влади – припинити займатися просуванням і втіленням власних рішень, без врахування думки громадськості, адже зміна історичного обличчя Києва зачіпає інтереси всіх столичних мешканців і, до того ж, відбувається за їхні кошти, – вважають у фракції «УДАР» в Київраді.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Заява спікера Джонсона нарешті підкріплена його рішучістю винести на голосування 60 мільярдів доларів допомоги від США Україні

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.