Cекретар Київради Герега проігнорувала введення мораторію на регіональну мову в Києві

moratoriy mova

 

Cекретар Київради Галина Герега відмовилась внести до порядку денного проект рішення «Про мораторій на розгляд питань, пов’язаних з запровадженням регіональних мов в Києві», підготовлений фракцією «БЮТ-Батьківщина» у Київраді. 


Про це повідомила прес-служба фракції.

«Відмова вносити на розгляд сесії другий поспіль проект рішення, спрямований на захист української мови в столиці, говорить лише про одне - треба бути насторожі, оскільки питання про введення в Києві російської мови як регіональної може бути внесене провладною більшістю на розгляд депутатів будь-якої миті», - заявила голова фракції «БЮТ-Батьківщина» у Київраді Тетяна Меліхова.

Як відомо, попередній проект рішення «Про позицію Київської міської ради щодо державної мовної політики», поданий фракцією «БЮТ-Батьківщина» у Київраді на розгляд комісій міськради, через незрозумілі причини був відправлений на доопрацювання.

«Відмова внести до порядку денного сесії проект рішення «Про позицію Київської міської ради щодо державної мовної політики» викликало обурення громади, яка вийшла під стіни міськради висловити свій протест діям провладної команди. Але їх волю ігнорують», - наголосила Тетяна Меліхова.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.