У Києві розповсюджується фальшива газета з чорним піаром, спрямованим проти «УДАРу»

s vedomosti

 
В усіх районах Києва на станціях метро величезним накладом (300 тисяч примірників) розповсюджується фальшива газета «Столичные ведомости» з чорним піаром проти партії УДАР Віталія Кличка, повідомляє прес-служба Київського міського виборчого штабу партії.


У фальшивці змальовується абсолютно фантастична версія «змови проти опозиції в Києві», однак навіть людям, далеким від політики, очевидна брехливість і абсурдність викладених в ній фактів.

Газета невипадково з’явилася під час фінального етапу переговорів між «УДАРом» та «Батьківщиною» про узгодження єдиних кандидатів по мажоритарних округах по Києву. Влада відчула, що вона може програти всі округи в столиці, незважаючи на велику кількість технічних кандидатів, широке застосування адмінресурсу та масового підкупу виборців.

Поява цього чорного піару на даному етапі вигідна лише владі та провладним кандидатам. Правляча партія неодноразово намагалася розсварити опозиційні сили між собою, а коли це не вийшло, вдалась до брудних методів боротьби. Також до появи фальшивої газети може бути причетна «молода команда» Черновецького, представники якої у випадку узгодження кандидатів програють свої мажоритарні округи, незважаючи на повне сприяння влади. Стиль цієї фальшивки дуже нагадує подібні продукти часів Черновецького.

Брехня проти «УДАРу» поширюється в обгортці фальшивої, неіснуючої газети «Столичные ведомости», незареєстрованої в Державному реєстрі друкованих ЗМІ. На виданні не вказані обов’язкові вихідні дані, передбачені Законом «Про вибори народних депутатів України».

Відповідно до ч. 22 ст. 74 закону «Про вибори народних депутатів України» виготовлення і розповсюдження цієї фальшивки є незаконним. Такі дії мають ознаки кримінального злочину і караються до 5 років позбавлення волі, згідно ст. 157 та 159-1 Кримінального кодексу України.

УДАР звертається до прокуратури та міліції про вжиття заходів, щоб припинити поширення цієї фальшивої газети, сприяти її вилученню та провести відповідне розслідування.

Ми закликаємо киян повідомляти правоохороні органи і партію «УДАР» про місця, де розповсюджується ця «газета». Прихильники «УДАРу» вже допомогли вилучити кілька тисяч примірників фальшивок.

Ми сподіваємося, що агітатори, яких наосліп залучили до розповсюдження цієї фальшивки, відмовляться від цієї брудної та незаконної роботи.



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Этой ночью рашисты провели 10-часовую «шахедную» атаку по Украине - всего 13 «шахедов» было выпущено противником, все 13 БпЛА сбиты силами ПВО

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.