У Києві громадські активісти змусили кидал повернути гроші обманутим людям

promalyans2

 

Представники профспілки "Захист Праці", учасники "Автономного Опору" та інші небайдужі активісти здійснили "рейд" на фірму, яка займається обманом шукачів роботи.


Шукачі роботи з усієї країни їдуть до Києва влаштовуватися на "підприємство" з фіктивною назвою "Промальянс", якого насправді не існує (є лише фізична особа-підприємець). В одному з "офісів" лохотронної фірми по вулиці Уманській, 35 шукачі платять 550-560 грн начебто за гуртожиток з усіма зручностями, який, начебто, знаходиться поряд з підприємством. Проте після цілого дня блукання по Києву людей направляють в барак за Києвом, де в одній кімнаті заселяють по 60-140 обдурених шукачів роботи. Ніякої роботи, ясна річ, бідним людям не надають.

Після проведеної біля одного з таких гуртожитків представником профспілки агітації ошуканих, деякі люди вирішили не бути "вівцями" та відстояти свої права.

18 січня громадські активісти разом з обманутими людьми зайшли в приміщення фірми і стали вимагати вкрадені гроші. В результаті проведення мирного рейду свої гроші вдалося повернути 10-ти ошуканим. Під час акції "лохотронщиками" було викликано міліцію, яка прибула спочатку в складі відділення патрульно-постової служби, а далі до місця виклику прибули участкові, оперативно-слідча група та начальник РУ МВС (який певний час начебто спілкувався з "лохотронщиками" в кабінеті за зачиненими дверима ).

Ми сподіваємося, що влада не наважиться "кришувати" лохотронників, а відреагує в рамках нинішнього законодавства і притягне «фірму» до відповідальності за діяльність, яка має ознаки шахрайства.

Наразі "лохотронщиками" з Уманської, 35 та Коперника, 18 написані заяви з проханням відкрити кримінальні провадження проти профспілкових та соціальних активістів. У свою чергу з боку потерпілих від дій "кидал" людьми, було написано заяви з проханням покарати "лохотронників".

В результаті акції потерпілим людям за допомоги активістів було досягнуто тактичну перемогу - вдалося повернути свої гроші. Ми сподіваємося що цей приклад допоможе організуватися та боротися іншим трудящим. Підкреслимо, що успіх став можливим завдяки активності самих громадян, які стали жертвою афери. Сьогодні свої гроші повернули десятьом надуреним людям, а завтра це буде вся країна! Права не дають, їх беруть.

Джерело: Чорний Комітет



Коментарі

Коментарі відсутні. Можливо, ваш буде першим?

Додати коментар

Новости от Киноафиша.юа
Загрузка...
Загрузка...

Останні новини

Враг продолжает атаковать нашу страну с воздуха различными средствами нападения и в прошедшую ночь применил 13 ударных «шахедов»

детальніше
Конфлікти і закони © 2008-2024.

Електронна версія всеукраїнського юридичного журналу «Конфлікти і закони». Свідоцтво про держреєстрацію: КВ № 13326-2210Р від 19.11.2007 р. Повний або частковий передрук матеріалів сайту дозволяється лише після письмової згоди редакції. Увага! Починаючи з 21.11.2013 року (дня провалу євроінтеграції з ЄС), редакція журналу «Конфлікти і закони» (всупереч правилам правопису) залишає за собою право публікувати слова «партія регіонів» та «віктор федорович янукович» з малої літери. Також, починаючи з 29.06.2016 року, редакція «КЗ» залишає за собою право назавжди публікувати на своїх сторінках з малої літери слова (і утворені від них абревіатури) та словосполучення «москва», «росія», «російська федерація», «володимир путін», а разом з ними і скорочення «роскомнадзор» (як і всі інші держустанови росії), порушивши таким чином встановлені правила правопису незалежно від мов, на яких ці слова та назви публікуються. Це наша зброя в інформаційній війні з окупантом.